Przepis konkursowy

KRWISTY TUŃCZYK
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Wasabi- japoński chrzan, 1 łyżeczka
sos sojowy, 3 łyżki
olej do smażenia, 4 łyżki
Świeży stek z tuńczyka, 1 op.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Damian (Brzeg)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Tuńczyka myjemy dokładnie i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy go pastą Wasabi- w zależności od upodobań. Jest to ostra pasta więc- jak kto lubi !:) Oblewamy obficie sosem sojowym. Smażymy na rozgrzanym oleju przez około 2 minuty z każdej strony- tutaj ważna jest grubość steku- im grubszy tym musimy wydłużyć czas smażenia.
Cytrynowa perliczka
Cytrynowa perliczka
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 32
Pieczarkowy egzorcysta
Pieczarkowy egzorcysta
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 10
Faszerowana Cukinia
Faszerowana Cukinia
30 min. 4 łatwy
Głosów: 5
Śmietankowy torcik
Śmietankowy torcik
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 184
Trufle czekoladowe
Trufle czekoladowe
30 min. 4 łatwy
Głosów: 118
Błyskawiczna patera
Błyskawiczna patera
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 18