Przepis konkursowy

KRWISTY TUŃCZYK
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Wasabi- japoński chrzan, 1 łyżeczka
sos sojowy, 3 łyżki
olej do smażenia, 4 łyżki
Świeży stek z tuńczyka, 1 op.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Damian (Brzeg)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Tuńczyka myjemy dokładnie i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy go pastą Wasabi- w zależności od upodobań. Jest to ostra pasta więc- jak kto lubi !:) Oblewamy obficie sosem sojowym. Smażymy na rozgrzanym oleju przez około 2 minuty z każdej strony- tutaj ważna jest grubość steku- im grubszy tym musimy wydłużyć czas smażenia.
Tilapia na czarnym ryżu
Tilapia na czarnym ryżu
30-60 min. 2 średni
Głosów: 9
Ciasto z budyniem czekoladowym i kokosem
Ciasto z budyniem...
30 min. 2 średni
Głosów: 1653
Pieczony Camembert z tymiankiem
Pieczony Camembert z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3749
Dyniowo - grzybowe risotto
Dyniowo - grzybowe...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Leśny mech
Leśny mech
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 402
Domowa pizza
Domowa pizza
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1002