Przepis konkursowy

KRWISTY TUŃCZYK
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Wasabi- japoński chrzan, 1 łyżeczka
sos sojowy, 3 łyżki
olej do smażenia, 4 łyżki
Świeży stek z tuńczyka, 1 op.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Damian (Brzeg)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Tuńczyka myjemy dokładnie i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy go pastą Wasabi- w zależności od upodobań. Jest to ostra pasta więc- jak kto lubi !:) Oblewamy obficie sosem sojowym. Smażymy na rozgrzanym oleju przez około 2 minuty z każdej strony- tutaj ważna jest grubość steku- im grubszy tym musimy wydłużyć czas smażenia.
Śmietankowy torcik
Śmietankowy torcik
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 184
Zapiekanka Gyros
Zapiekanka Gyros
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 427
Fileciki z pieczarkami i serkami topionymi
Fileciki z pieczarkami...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 22
Tort malinowo czekoladowy
Tort malinowo czekoladowy
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 25
Budyniowe z  galaretką
Budyniowe z galaretką
30 min. 6 średni
Głosów: 60
GNIAZDKA  JOGURTOWE
GNIAZDKA JOGURTOWE
30 min. 8 łatwy
Głosów: 20