Przepis konkursowy

BUDYNIOWE Z GALARETKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ciasto/Spód:,
mąka pszenna , 1 szklanka
kakao, 3 łyżki
cukier , 3 łyżki
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
masło, 100 g
żółtka, 2 sztuki
Warstawa budyniowa: ,
budynie śmietankowe, 2 sztuki
mleko, 1l.
masło, 1 łyżka
cukier, 2 łyżki
Wierzch: ,
galaretki poziomkowe, 2 opakowania
wrzątek, 500ml
Tortownica, 22cm.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: średni
Autor: Martyna (Węgrów)
(Głosów: 60)


Zostań mistrzem kuchni

Przygotowanie: Ciasto:Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski,wyrobić dokładnie rękoma. Wyłożyć je na spód tortownicy lub nie dużej blaszki,piec ciasto w nagrzanym piekarniku do 180st. przez ok.30 min. Wyjąć z piekarnika ,zostawić do ostudzenia. Warstwa budyniowa: Budynie przygotować wg.przepisu na opakowaniu z dodatkiem masła oraz cukru. Przelać na ciasto,trzymając je dalej w tortownicy/blaszce. Odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wierzch:Galaretki dokładnie rozpuścić w 500ml wrzątku ,odstawić do lodówki by lekko stężała. Tężejącą galaretkę przelać na zimny budy. Ciasto odstawić do lodówki ,najlepiej na noc do całkowitego stężenia. Lekko słodkie i delikatne,świetne na deser do popołudniowej kawy :)
Musaka
Musaka
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 230
Czekoladowe ciastka z kremem
Czekoladowe ciastka z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 6
Tort bezowy ze świeżymi figami
Tort bezowy ze...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 1562
SAŁATKA FASOLOWA Z SEREM GORGONZOLA I POMIDORKAMI
SAŁATKA FASOLOWA Z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 190
Zwariowana krówka
Zwariowana krówka
30-60 min. 8 średni
Głosów: 2
Zapiekanka ziemniaczana z sadzonymi jajkami
Zapiekanka...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 135