Przepis konkursowy

BUDYNIOWE Z GALARETKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ciasto/Spód:,
mąka pszenna , 1 szklanka
kakao, 3 łyżki
cukier , 3 łyżki
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
masło, 100 g
żółtka, 2 sztuki
Warstawa budyniowa: ,
budynie śmietankowe, 2 sztuki
mleko, 1l.
masło, 1 łyżka
cukier, 2 łyżki
Wierzch: ,
galaretki poziomkowe, 2 opakowania
wrzątek, 500ml
Tortownica, 22cm.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: średni
Autor: Martyna (Węgrów)
(Głosów: 60)


Zostań mistrzem kuchni

Przygotowanie: Ciasto:Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski,wyrobić dokładnie rękoma. Wyłożyć je na spód tortownicy lub nie dużej blaszki,piec ciasto w nagrzanym piekarniku do 180st. przez ok.30 min. Wyjąć z piekarnika ,zostawić do ostudzenia. Warstwa budyniowa: Budynie przygotować wg.przepisu na opakowaniu z dodatkiem masła oraz cukru. Przelać na ciasto,trzymając je dalej w tortownicy/blaszce. Odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wierzch:Galaretki dokładnie rozpuścić w 500ml wrzątku ,odstawić do lodówki by lekko stężała. Tężejącą galaretkę przelać na zimny budy. Ciasto odstawić do lodówki ,najlepiej na noc do całkowitego stężenia. Lekko słodkie i delikatne,świetne na deser do popołudniowej kawy :)
Tort malinowy
Tort malinowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 849
Tarta warzywna
Tarta warzywna
30 min. 4 łatwy
Głosów: 18
Śliwkowy krem jaglany
Śliwkowy krem jaglany
30 min. 2 łatwy
Głosów: 68
CIASTO ZAPP
CIASTO ZAPP
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 21
Roladki drobiowe ze szpinakiem
Roladki drobiowe ze...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 24
Biało-czerwony duet
Biało-czerwony duet
30 min. 2 łatwy
Głosów: 18