Przepis konkursowy

KULECZKI MIĘSNE Z FASOLKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mięso mielone, 300 g
fasolka szparagowa, 400 g
por, 1 szt
słonecznik prażony, 3 łyzki
sól,
pieprz,
olej,
natka pietruszki, 2łyżki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Iwona (Sławków)
(Głosów: 116)


Zostań mistrzem kuchni

Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Z przyprawionego solą i pieprzem mięsa mielonego wykonać kuleczki. Na patelni smażymy kuleczki oraz pokrojony w półksiężyce por. Gdy por będzie miękki dodajemy prażony słonecznik oraz pietruszkę. Na koniec łączymy wszystkie składniki z fasolką. W razie potrzeby można doprawić do smaku.
Pudding chlebowy z białym serem i owocami
Pudding chlebowy z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Smażona wołowina podana z dżemem chilli i zieloną sałatką z papai serwowana na liściu bananowca
Smażona wołowina...
30 min. 2 trudny
Głosów: 7
Malinowe tiramisu
Malinowe tiramisu
30 min. 6 łatwy
Głosów: 4
Rolada biszkoptowa z kremem czekoladowym i truskawkami
Rolada biszkoptowa z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 3
Serniczek z Pianką
Serniczek z Pianką
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4078
Placki z piersi kurczaka z kalafiorem, porem i żurawiną
Placki z piersi...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 292