Przepis konkursowy

KULECZKI MIĘSNE Z FASOLKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mięso mielone, 300 g
fasolka szparagowa, 400 g
por, 1 szt
słonecznik prażony, 3 łyzki
sól,
pieprz,
olej,
natka pietruszki, 2łyżki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Iwona (Sławków)
(Głosów: 116)


Zostań mistrzem kuchni

Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Z przyprawionego solą i pieprzem mięsa mielonego wykonać kuleczki. Na patelni smażymy kuleczki oraz pokrojony w półksiężyce por. Gdy por będzie miękki dodajemy prażony słonecznik oraz pietruszkę. Na koniec łączymy wszystkie składniki z fasolką. W razie potrzeby można doprawić do smaku.
Bułeczki z nektarynkami
Bułeczki z nektarynkami
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Zupa krem z Porów
Zupa krem z Porów
30-60 min. 6 średni
Głosów: 197
Racuchy z karmelizowanym jabłkiem
Racuchy z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 144
Truskawkowa pychota
Truskawkowa pychota
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2542
Soczysta kaczka na malinowym puree z chipsem i sosem pomarańczowym
Soczysta kaczka na...
pow. 60 min. 2 trudny
Głosów: 3941
Tymiankowa polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim
Tymiankowa polędwiczka...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 1036