Przepis konkursowy

ZUPA KREM Z PORÓW
Zdjęcie przepisu
Składniki:
bulion, 1 litr
czosnek, 1-2 ząbki
cebula, 1 szt
gałązka selara naciowego, 1 gałązka
szczypiorek , 2 łyżki drobno pokrojonego
ziemniaki (potarte), 200 gram
śmietana do zup, 220 gram
Serek topiony śmietankowy Hochland, 2 trójkonty
pora (tylko części białe), 3 szt
przyprawy sól ,pieprz,, w/g uznania
groszek ptysiowy, jak kto lubi
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: średni
Autor: Teresa (Mysłowice)
(Głosów: 197)


Zostań mistrzem kuchni

Roztopić masło klarowane, dodać posiekane 2 ząbki czosnku, pokrojony seler naciowy,cebula pokrojona w kostkę i pory wszystkie produkty podsmażyć aż do zeszklenia do warzyw dodać starte na tarce ziemniaki i podsmażyć z 5 minut. Następnie wszystko zalać bulionem - gotować 20 minut .Następnie wszystko zmiksować i dodać pokrojony drobno serek dodać śmietanę i przyprawy .Podawać z kulkami ptysiowymi . Posypać szczypiorkiem. Smacznego.
Wykwintne tosty maślane z łososiem
Wykwintne tosty...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3841
Sernik z galaretką brzoskwiniową i spodem brownies
Sernik z galaretką...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 12
Zwykła pizza Grzesia
Zwykła pizza Grzesia
30 min. 2 łatwy
Głosów: 15
Sos do spaghetti
Sos do spaghetti
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 54
Pierniczki
Pierniczki
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 2
Polędwiczki w sosie miodowo-musztardowym
Polędwiczki w sosie...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 4544