Przepis konkursowy

KURKA Z KURKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
świeże kurki, 250 g
filet z piersi kurczaka , 500 g
śmietanka słodka 30%, 330 ml
cebula, 1 szt.
sól , pieprz , ziarenka smaku, 3 g
natka piertuszki , 1 pęczek
makaron tagiatelle , 400 g
mała papryczka chili do smaku, 1 sztuka
olej lub masła, 15 ml
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Lidia (Pamiątkowo)
(Głosów: 9)


Zostań mistrzem kuchni

Przygotowanie ; czas ok 45 minut kurki odgotować w delikatnie osolonej wodzie następnie przesiekać je i przesmażyć z cebulą na odrobinie masła lub oliwy doprawić solą i pieprzem Kurczaka pokroić w kostkę posypać ziarenkami smaku i przesmażyć wraz z papryczka chili.Grzyby połączyć z kurczakiem i dusić pod przykryciem przez kilka minut Dodać śmietankę i gotować na wolnym ogniu jeszcze kilka minut Sos doprawić do smaku solą i pieprzem , po wyłączeniu ognią całość posypać dużą ilością pietruszki . Podawać z makaronem tagiatelle Smacznego ;)
Łosoś z karmelizowana gruszka i figami
Łosoś z karmelizowana...
30 min. 2 średni
Głosów: 123
Szybkie placki ziemniaczane z pieczarkami zatopione w serze
Szybkie placki...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 60
Śródziemnomorskie spaghetti
Śródziemnomorskie...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4773
Muffinki marchewkowe z orzeszkami ziemnymi
Muffinki marchewkowe z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 171
Sałata miodowo-musztardowa
Sałata...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 790
Cukinia nadziewana mięsem w sosie pomidorowo-paprykowym
Cukinia nadziewana...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 20