Przepis konkursowy

KURKA Z KURKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
świeże kurki, 250 g
filet z piersi kurczaka , 500 g
śmietanka słodka 30%, 330 ml
cebula, 1 szt.
sól , pieprz , ziarenka smaku, 3 g
natka piertuszki , 1 pęczek
makaron tagiatelle , 400 g
mała papryczka chili do smaku, 1 sztuka
olej lub masła, 15 ml
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Lidia (Pamiątkowo)
(Głosów: 9)


Zostań mistrzem kuchni

Przygotowanie ; czas ok 45 minut kurki odgotować w delikatnie osolonej wodzie następnie przesiekać je i przesmażyć z cebulą na odrobinie masła lub oliwy doprawić solą i pieprzem Kurczaka pokroić w kostkę posypać ziarenkami smaku i przesmażyć wraz z papryczka chili.Grzyby połączyć z kurczakiem i dusić pod przykryciem przez kilka minut Dodać śmietankę i gotować na wolnym ogniu jeszcze kilka minut Sos doprawić do smaku solą i pieprzem , po wyłączeniu ognią całość posypać dużą ilością pietruszki . Podawać z makaronem tagiatelle Smacznego ;)
Nadziewane Kabaczki
Nadziewane Kabaczki
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 281
Zapiekanka gyros
Zapiekanka gyros
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 48
Tarta z cukinią
Tarta z cukinią
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 6
Zupa pomidorowa
Zupa pomidorowa
30-60 min. 8 trudny
Głosów: 2
Miodowa tarta migdałowo-orzechowo-rodzynkowa z sosem pomarańczowym i kiwi
Miodowa tarta...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 1
Gulasz wieprzowy z dynią
Gulasz wieprzowy z dynią
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 35