Przepis konkursowy

MAKARON NADZIEWANY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Makaron Lumaconi, 40 szt
Mięso mielone, 40 dkg
pomidory w puszce,
przecier pomidorowy, 3 łyżki
duża cebula, 1 szt
czosnek , 3 ząbki
ser żółty, 20 dkg
bazylia,
sól,
pieprz,
papryka chili,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Joanna (Mielec)
(Głosów: 7)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron ugotować wg.przepisu na opakowaniu.Muszle wyłożyć pojedynczo. Cebule i czosnek drobno pokroić, podsmażyć na oleju dodać mięso. Po usmażeniu przyprawić solą, pieprzem, bazylią i papryką.Dodać przecier i pomidory z puszki. Sos z puszki wylać do naczynia żaroodpornego i posypać bazylią, ułożyć nafaszerowane mięsem muszle, posypać startym serem. Włożyć do piekarnika 180 st. na 15 minut.
Omlet Mistrzów
Omlet Mistrzów
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Curry dyniowe z kurczakiem i szpinakiem
Curry dyniowe z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 64
Sałatka z piersi kurczaka
Sałatka z piersi kurczaka
30 min. 8 łatwy
Głosów: 1747
Pieczarkowy egzorcysta
Pieczarkowy egzorcysta
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 10
Piegusek
Piegusek
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 10
Tartaletki z figami i białą czekoladą
Tartaletki z figami i...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 2