Przepis konkursowy

TARTA Z GRANATEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka, 25 dag
masło, 15 dag
cukier, 3 łyżki
jajko, 3 szt
serek mascarpone , 25 dag
mleko skondensowane, 250 ml
granat, 2 sztuki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Marta (Grajewo)
(Głosów: 12)


Zostań mistrzem kuchni

Masło posiekać z mąką, dodać cukier, szczyptę soli, 1 jajko,zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię. Odłożyć na 30 min do lodówki. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty, ponakłuwać widelcem. Następnie przykryć papierem do pieczenia, wyłożyć groch lub fasolę, zapiekać 20 min w 180 st. Wystudzić. Mascarpone zmiksować z mlekiem i jajkami. Wylać na ciasto, piec 25 minut w 180 st. Na upieczone ciasto wyłożyć gęsto granat.
Muszle ze szpinakiem , łososiem i serem feta
Muszle ze szpinakiem ,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 20
Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i żurawiną
Sałatka z tuńczykiem,...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Szpinakowa zapiekanka, czyli zdrowie na talerzu
Szpinakowa zapiekanka,...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 235
Twarogowo-Anansowe Pancakesy
Twarogowo-Anansowe...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Ciastka energetyczne
Ciastka energetyczne
30 min. 6 łatwy
Głosów: 27
Makaron Mezzi Rigatoni z kurczakiem, brokułem, cukinią i bakłażanem
Makaron Mezzi Rigatoni...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 14