Przepis konkursowy

TARTA Z GRANATEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka, 25 dag
masło, 15 dag
cukier, 3 łyżki
jajko, 3 szt
serek mascarpone , 25 dag
mleko skondensowane, 250 ml
granat, 2 sztuki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Marta (Grajewo)
(Głosów: 12)


Zostań mistrzem kuchni

Masło posiekać z mąką, dodać cukier, szczyptę soli, 1 jajko,zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię. Odłożyć na 30 min do lodówki. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty, ponakłuwać widelcem. Następnie przykryć papierem do pieczenia, wyłożyć groch lub fasolę, zapiekać 20 min w 180 st. Wystudzić. Mascarpone zmiksować z mlekiem i jajkami. Wylać na ciasto, piec 25 minut w 180 st. Na upieczone ciasto wyłożyć gęsto granat.
Jesienna zapiekanka Occhi di Lupo
Jesienna zapiekanka...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 111
Tarta z kurczakiem i warzywami
Tarta z kurczakiem i...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 61
Rogaliki z marmoladą
Rogaliki z marmoladą
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 20
Cheeseburgery jaglane ze szpinakiem
Cheeseburgery jaglane...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 120
Omlety z łososiem i delikatnym serkiem
Omlety z łososiem i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 15
Polędwiczka wieprzowa z cukinią i kurkami
Polędwiczka wieprzowa...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 23