Przepis konkursowy

MALINOWA ZEBRA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jaja, 6
cukier, 1 szklanka
olej, 1 szklanka
woda gazowana, 1 szklanka
mąka, 3 szklanki + 3 łyzki
kakao, 2 łyzki
proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
jogurt naturalny, 600 ml
galaretka malinowa, 2 op.
maliny, 250 ml
tabliczka czekolady, 2 szt
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Joanna (Sosnowiec)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier i żółtka. Mąkę, olej, wodę dodajemy na przemian w małych porcjach. Mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao a do drugiej 3 łyżki mąki. Ciasto wylewamy na blaszkę na przemian, 2 łyżki białego, na to 2 łyżki ciemnego. Pieczemy w temp. 175-180 stopni około 60 minut. W szklance wrzątku rozpuszczamy galaretki, schładzamy. Mieszamy z jogurtem. Wystudzone ciasto przekrawamy, przekładamy kremem jogurtowym, do którego wrzucamy maliny(parę pozostawiamy do dekoracji). Roztapiamy czekoladę, Malujemy ciasto układając maliny...pyyyycha, polecam:-)
Tarta warzywna
Tarta warzywna
30 min. 4 łatwy
Głosów: 18
Pieczona papryka z kaszą
Pieczona papryka z kaszą
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 31
GNIAZDKA  JOGURTOWE
GNIAZDKA JOGURTOWE
30 min. 8 łatwy
Głosów: 20
Makaronowa tarta zapiekana w aksamitnym sosie z koziego sera
Makaronowa tarta...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 3823
Tort leśny mech
Tort leśny mech
30-60 min. 8 średni
Głosów: 2
Zapiekanka z gnocchi
Zapiekanka z gnocchi
30 min. 6 łatwy
Głosów: 19