Przepis konkursowy

CIASTO Z BUDYNIEM CZEKOLADOWYM I KOKOSEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
CIASTO: margaryna, 2/3 kostki
żółtka, 4
cukier, 2 łyżki
mąka, 2 szklanki
proszek do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki
MASA: mleko, 1 l
białka, 4
budynie czekoladowe z cukrem, 3
cukier, 3/4
wiórki kokosowe, 20 dag
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor: Magdalena (Wrocław)
(Głosów: 1653)


Zostań mistrzem kuchni

Zagniatamy ciasto z podanych składników i wykładamy na natłuszczoną blachę, bądź wyłożoną papierem do pieczenia. Gotujemy budyń czekoladowy - z 1 litra mleka i 3 opakowań budyniu - i gorący wylewamy na ciasto. Ubijamy pianę z białek i cukru, po czym dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy łyżką i wykładamy na budyń. Pieczemy 40-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Sałatka z grillowanym camembertem...
Sałatka z grillowanym...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 182
Tort Śmietankowa borówka
Tort Śmietankowa borówka
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 37
Szpinakowa zapiekanka, czyli zdrowie na talerzu
Szpinakowa zapiekanka,...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 235
Sałatka z kurczakiem
Sałatka z kurczakiem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1511
Błyskawiczna patera
Błyskawiczna patera
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 18
Tilapia z dwoma sosami
Tilapia z dwoma sosami
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 24