Przepis konkursowy

SZPINAKOWE SŁOŃCE NA FRANCUSKIM CIEŚCIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
masło klarowane mleczna dolina, 2 łyżki
szpinak, 500 g
ciasto francuskie, 1 sztuka
czosnek, 3 ząbki
sól, 1/2 łyżeczki
pieprz, 1/2 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: katarzyna (gdańsk)
(Głosów: 78)


Zostań mistrzem kuchni

Szpinak przesmażamy na maśle, dodajemy ser feta i czosnek (przeciśnięty przez praskę) na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto francuskie dzielimy na dwie równe części. Na jednej części ciasta układamy farsz w sposób jak na zdjęciu i przykrywamy drugim kawałkiem francuza;), szklanką odznaczając środek. Nacinamy,a brzegi dociskamy widelcem. Na koniec formujemy ciasto, przekręcając każdy kawałek pod kątem tak aby było widać farsz. Pozostało już tylko rozbełtać jajko i wysmarować ciasto. Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na około 20 -25 minut.
Rozgrzewajacy Gulasz Papy Smerfa
Rozgrzewajacy Gulasz...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 91
Kurczak z pieczarkami w sosie balsamicznym
Kurczak z pieczarkami...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 25
Jesienny krokiet
Jesienny krokiet
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Małże z boczkiem i szpinakiem
Małże z boczkiem i...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 4069
Sushi futomaki
Sushi futomaki
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 39
Omlet z miodowym kremem
Omlet z miodowym kremem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4656