Przepis konkursowy

SZPINAKOWE SŁOŃCE NA FRANCUSKIM CIEŚCIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
masło klarowane mleczna dolina, 2 łyżki
szpinak, 500 g
ciasto francuskie, 1 sztuka
czosnek, 3 ząbki
sól, 1/2 łyżeczki
pieprz, 1/2 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: katarzyna (gdańsk)
(Głosów: 78)


Zostań mistrzem kuchni

Szpinak przesmażamy na maśle, dodajemy ser feta i czosnek (przeciśnięty przez praskę) na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto francuskie dzielimy na dwie równe części. Na jednej części ciasta układamy farsz w sposób jak na zdjęciu i przykrywamy drugim kawałkiem francuza;), szklanką odznaczając środek. Nacinamy,a brzegi dociskamy widelcem. Na koniec formujemy ciasto, przekręcając każdy kawałek pod kątem tak aby było widać farsz. Pozostało już tylko rozbełtać jajko i wysmarować ciasto. Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na około 20 -25 minut.
Makaron z sosem z kurkami
Makaron z sosem z kurkami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1039
Tarta śliwkowa
Tarta śliwkowa
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 65
Focaccia z figami
Focaccia z figami
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 120
Sałatka z piersią kurczaka
Sałatka z piersią...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 920
Tort malinowo czekoladowy
Tort malinowo czekoladowy
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 25
Zapiekanka a la Risoletto
Zapiekanka a la Risoletto
30-60 min. 6 średni
Głosów: 0