Przepis konkursowy

MALINY NA GORĄCO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
maliny, ok. 15 dag
śmietanka 30%, 300ml
serek mascarpone, 200g
lody waniliowe, 50 ml
biszkopty okrągłe, ok. 10 szt.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Izabela (NOWA RUDA)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Śmietankę 30 % ubić w wysokim naczyniu dodać serek mascarpone mieszać do powstania jednolitej masy. Maliny rozdrobnić widelcem i zagotować z ok. 50 ml śmietanki 30%. Pokruszyć biszkopty ułożyć do pucharków nałożyć powstałą masę z bitej śmietany i serka na pokruszony biszkopty dodać cieple maliny zrobić kolejna taka sama warstwę. Udekorować gałka lodów. Można dodać sos malinowy i posypać kakao.
Tarta pomidorowa
Tarta pomidorowa
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Sałatka Popeya (bo w Szpinaku jest moc)
Sałatka Popeya (bo w...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 2
Sup Hed czyli tajska zupa grzybowa
Sup Hed czyli tajska...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 69
Kruche miodule z sezamem
Kruche miodule z sezamem
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Serowo maślane ślimaczki
Serowo maślane ślimaczki
30 min. 4 łatwy
Głosów: 11
Focaccia z figami
Focaccia z figami
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 120