Przepis konkursowy

SEROWO MAŚLANE ŚLIMACZKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciasto francuskie, 1 opakowanie
szynka maślana, 2 opakowania
ser żółty, 1 opakowanie, 500 g
koncentrat pomidorowy, 3 łyżki
zioła prowansalskie, 1 opakowanie
majonez, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Agata (Białystok)
(Głosów: 11)


Zostań mistrzem kuchni

Rozłożyć ciasto francuskie na blaszce od piekarnika. Posmarować je wymieszanym koncentratem ( 3 łyżki) z majonezem (1 łyżka) i ziołami prowansalskimi (w zależności od upodobań). Na tym poukładać plastry szynki i na szynce plastry sera żółtego. Całość zwinąć w rulon i pokroić na kawałki o szerokości około 2 cm. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. około 180 stopni przez jakieś 20 min.
Paella z kurczakiem i warzywami
Paella z kurczakiem i...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 28
Zupa chilli z kurczakiem
Zupa chilli z kurczakiem
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Sałatka z pietruszkowym pesto :)
Sałatka z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 11
Czekoladowe ciastka z kremem
Czekoladowe ciastka z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 6
Pizza leśna na rukoli pod lazurem
Pizza leśna na rukoli...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 1161
Rostbef/szpinak baby/pestki dyni/ brie/ grillowana gruszka/pieprz mielony/dressing malinowy
Rostbef/szpinak...
30 min. 2 średni
Głosów: 1