Przepis konkursowy

SEROWO MAŚLANE ŚLIMACZKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciasto francuskie, 1 opakowanie
szynka maślana, 2 opakowania
ser żółty, 1 opakowanie, 500 g
koncentrat pomidorowy, 3 łyżki
zioła prowansalskie, 1 opakowanie
majonez, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Agata (Białystok)
(Głosów: 11)


Zostań mistrzem kuchni

Rozłożyć ciasto francuskie na blaszce od piekarnika. Posmarować je wymieszanym koncentratem ( 3 łyżki) z majonezem (1 łyżka) i ziołami prowansalskimi (w zależności od upodobań). Na tym poukładać plastry szynki i na szynce plastry sera żółtego. Całość zwinąć w rulon i pokroić na kawałki o szerokości około 2 cm. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. około 180 stopni przez jakieś 20 min.
Sernik na zimno z mascarpone i świeżymi owocami
Sernik na zimno z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 274
Spaghetti z cukinią
Spaghetti z cukinią
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 18
Kruche ze śliwkami
Kruche ze śliwkami
30 min. 8 średni
Głosów: 39
Marchewkowe babeczki
Marchewkowe babeczki
30 min. 6 łatwy
Głosów: 0
Nadziewane pampuchy
Nadziewane pampuchy
30-60 min. 4 średni
Głosów: 20
Cheeseburgery jaglane ze szpinakiem
Cheeseburgery jaglane...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 120