Przepis konkursowy

MASCARPONOWA PRZYJEMNOŚĆ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mascarpone, 200g
jajko, 2szt
maliny, 200g
herbatniki, dowolnie
bakalie, dowolnie
cukier, 2łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Krzysztof (Kolonia Sól)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Żółtko oddzielamy od białka. Ubijamy pianę z białka, a żółtko ucieramy z cukrem. Do żółtka z cukrem dodajemy mascarpone i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Maliny blendujemy na mus. Do masy z mascarpone dodajemy ubitą pianę z białka. Układamy warstwy w pucharku. Składniki wystarczą na 2 desery.
Zapiekany bakłażan z piersią kurczaka, serem gorgonzola i warzywami duszonymi w białym winie
Zapiekany bakłażan z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 29
Szarlotka z polskich jabłek
Szarlotka z polskich...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 343
Babeczki z kremem z białej czekolady i mascarpone
Babeczki z kremem z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 2
Zwariowana krówka
Zwariowana krówka
30-60 min. 8 średni
Głosów: 2
Tartaletki z figami i białą czekoladą
Tartaletki z figami i...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 2
THE VAULT - ARTYSTYCZNA KRYPTA
THE VAULT -...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 11