Przepis konkursowy

MASCARPONOWA PRZYJEMNOŚĆ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mascarpone, 200g
jajko, 2szt
maliny, 200g
herbatniki, dowolnie
bakalie, dowolnie
cukier, 2łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Krzysztof (Kolonia Sól)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Żółtko oddzielamy od białka. Ubijamy pianę z białka, a żółtko ucieramy z cukrem. Do żółtka z cukrem dodajemy mascarpone i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Maliny blendujemy na mus. Do masy z mascarpone dodajemy ubitą pianę z białka. Układamy warstwy w pucharku. Składniki wystarczą na 2 desery.
Sushi
Sushi
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 62
Jesienne pierniczki
Jesienne pierniczki
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 5
Amerykańskie pancakes z bitą śmietaną
Amerykańskie pancakes...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4267
Kora orzechowa
Kora orzechowa
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 259
Ciasto z pianką budyniową i malinami
Ciasto z pianką...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 253
Niecodzienne Caprese zwieńczone spaghetti z pesto
Niecodzienne Caprese...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 13