Przepis konkursowy

MASCARPONOWA PRZYJEMNOŚĆ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mascarpone, 200g
jajko, 2szt
maliny, 200g
herbatniki, dowolnie
bakalie, dowolnie
cukier, 2łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Krzysztof (Kolonia Sól)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Żółtko oddzielamy od białka. Ubijamy pianę z białka, a żółtko ucieramy z cukrem. Do żółtka z cukrem dodajemy mascarpone i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Maliny blendujemy na mus. Do masy z mascarpone dodajemy ubitą pianę z białka. Układamy warstwy w pucharku. Składniki wystarczą na 2 desery.
Pyszna tarta z borowkami, granatem i musem z bialej czekolady
Pyszna tarta z...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 87
Pieczony pstrąg w ziołach
Pieczony pstrąg w ziołach
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Pierś z kurczaka w szynce Szwarcwaldzkiej z mozarellą
Pierś z kurczaka w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 97
Babeczki bananowe
Babeczki bananowe
30 min. 6 łatwy
Głosów: 1
Stek z angusa australijskiego z sosem z czerwonego pieprzu
Stek z angusa...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 8
Przebiegły naleśnik
Przebiegły naleśnik
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 218