Przepis konkursowy

MEZALIANS
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Rukola, 1 opak
Boczek wędzony, 250 g
Pomidorki koktajlowe, 250 g
Parmezan, 1/2 opak
Ocet balsamiczny , 3 łyżki
Oliwa z oliwek, 3 łyżki
Miód, 1-2 łyżki
Czosnek, 2 ząbki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Ewa (Warszawa-Wesoła)
(Głosów: 502)


Zostań mistrzem kuchni

Przygotowanie sos: Ocet balsamiczny,oliwę z oliwek, miód podgrzewamy w rondelku często mieszając ,dodajemy przeciśnięty czosnek .Wymieszane składniki doprowadzamy do wrzenia .Odstawiamy do ostygnięcia. Boczek wędzony kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni. Umytą rukolę układamy na półmisku ,przesypujemy wystudzonym i przesmażonym wcześniej boczkiem. Pomidorki kroimy na pół i układamy na wierzchu. Polewamy wszystko wystudzonym sosem,a na koniec posypujemy startym parmezanem. Smacznego!
Tagliatelle z mascarpone
Tagliatelle z mascarpone
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 96
Risotto z warzywami i kurkumą w towarzystwie piersi z kurczaka
Risotto z warzywami i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 74
Curry dyniowe z kurczakiem i szpinakiem
Curry dyniowe z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 64
Tarta mięsno-warzywna
Tarta mięsno-warzywna
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 58
Tort Mileny
Tort Mileny
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 62
Karkówka najsmaczniejsza
Karkówka najsmaczniejsza
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 3896