Przepis konkursowy

WEGAŃSKIE GOŁĄBKI W LIŚCIACH BOTWINY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
LIŚCIE BOTWINY, KILKA SZT
KASZA JAGLANA, 6 ŁYŻEK
MARCHEWKI, 3 SZT
RZODKIEWKI, 5 SZT
KOPEREK, 1 ŁYŻECZKA
przyprawy: garam masala, pieprz, papryka słodka, PO SZCZYPCIE
DYNIA, 200G
PESTKI DYNI, 1 ŁYŻECZKA
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: MAGDALENA (WROCŁAW)
(Głosów: 17)


Zostań mistrzem kuchni

Kaszę jaglaną ugotować (przed ugotowaniem dwukrotnie przepłukać). Marchewkę obrać, ugotować i zblendować do konsystencji puree z 3.Rzodkiewkę pokroić, koperek poszatkować. Wymieszać wszystkie składniki ze sobą. Liście botwiny lekko obgotować przez 2 minuty. Liście botwiny lekko osuszyć (ręcznikiem papierowym) i nakładać farsz, porządnie zawijając każdy z nich. Gołąbki można poddusić na patelni z dodatkiem białego wina, bądź zrumienić na odrobinie oliwy z oliwy. Całość podałam na plastrach pieczonej dyni i posypałam prażonymi pestkami dyni.
Glazurowane pałeczki z kurczaka z ostrą papryką i miodem
Glazurowane pałeczki z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Tarta mięsno-warzywna
Tarta mięsno-warzywna
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 58
Filet z piersi kurczaka w cieście francuskim
Filet z piersi...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 37
złota kurka bez piórka
złota kurka bez piórka
30 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Tort kokosowy
Tort kokosowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 126
Sushi
Sushi
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 62