Przepis konkursowy

WEGAŃSKIE GOŁĄBKI W LIŚCIACH BOTWINY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
LIŚCIE BOTWINY, KILKA SZT
KASZA JAGLANA, 6 ŁYŻEK
MARCHEWKI, 3 SZT
RZODKIEWKI, 5 SZT
KOPEREK, 1 ŁYŻECZKA
przyprawy: garam masala, pieprz, papryka słodka, PO SZCZYPCIE
DYNIA, 200G
PESTKI DYNI, 1 ŁYŻECZKA
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: MAGDALENA (WROCŁAW)
(Głosów: 17)


Zostań mistrzem kuchni

Kaszę jaglaną ugotować (przed ugotowaniem dwukrotnie przepłukać). Marchewkę obrać, ugotować i zblendować do konsystencji puree z 3.Rzodkiewkę pokroić, koperek poszatkować. Wymieszać wszystkie składniki ze sobą. Liście botwiny lekko obgotować przez 2 minuty. Liście botwiny lekko osuszyć (ręcznikiem papierowym) i nakładać farsz, porządnie zawijając każdy z nich. Gołąbki można poddusić na patelni z dodatkiem białego wina, bądź zrumienić na odrobinie oliwy z oliwy. Całość podałam na plastrach pieczonej dyni i posypałam prażonymi pestkami dyni.
Tarta serowo-pomidorowa
Tarta serowo-pomidorowa
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 431
KOTLECIKI Z KURCZAKA Z CUKINIĄ
KOTLECIKI Z KURCZAKA Z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 10
Kurczak w cieście francuskim na lekkiej sałatce
Kurczak w cieście...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 612
Pieczony Camembert z tymiankiem
Pieczony Camembert z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3749
Tarta śliwkowa
Tarta śliwkowa
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 65
Tort czekoladowy z kremem capuccino
Tort czekoladowy z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 127