Przepis konkursowy

MIGDAŁOWA POEZJA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka pszenna , 1 szkl
cukier, 1szkl
proszek do pieczenia, 1łyżeczka
jaja, 6szt
masa krówkowa, 2szt
margaryna , 2szt
bita śmietana, 1szt
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Zdzisława (Dębica)
(Głosów: 3725)


Zostań mistrzem kuchni

CIASTO;Białka oddzielam od żółtek i ubijamy na sztywną piane dodajemy ok 1/2 szklanki cukru .Żółtka ucieramy z pozostała częścią cukru a następnie dodajemy do ubitej piany delikatnie mieszając następnie stopniowo dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia mieszamy aż powstanie gładka masa.Blachę smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą .Wlewamy biszkoptową masę .pieczemy w piekarniku o temp 180 C ok 40 minut. MASA margarynę rozetrzeć z masą krówkową dodać bitą śmietanę w proszku .Po wystygnięciu biszkopta przekroić na pół i smarujemy środek a następnie wierzch obsypujemy migdałami .
Ciekawy dorsz
Ciekawy dorsz
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 7
Tort śmietanowy z truskawkami
Tort śmietanowy z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 6
TORT Elegant
TORT Elegant
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 48
Pałki drobiowe w pomarańczach i rozmarynie
Pałki drobiowe w...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 140
Ciasto z cukierkami Michałkami
Ciasto z cukierkami...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 35
Stek z tuńczyka na szpinaku
Stek z tuńczyka na...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4007