Przepis konkursowy

PAŁKI DROBIOWE W POMARAŃCZACH I ROZMARYNIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pałki kurczaka, ok 1 kg
masło klarowane, 200 g (min.)
rozmaryn świeży, pęczek
pomarańcze, 2-3 sztuki
miód, łyżka
sól, pieprz, szczypta
skórka z cytryny, 1 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Urszula (Wrocław)
(Głosów: 140)


Zostań mistrzem kuchni

Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Tymianek siekamy, ścieramy cytrynę na tarce. do rozpuszczonego masła klarowanego dodajemy startą skórkę z cytryny, rozmaryn, sok z cytryny (łyżka), miód, dużo soli i pieprzu. Dokładnie mieszamy. Nacieramy mięsko masą maślaną (najlepiej dzień wcześniej), układamy w naczyniu żaroodpornym, (jeśli została nam masa maślana, polewamy kurczaka), obkładamy gałązkami rozmarynu i plastrami pomarańczy. Pieczemy w 190 stopniach ok 1 godziny. Smacznego!
Pieczarki z piersią z kurczaka
Pieczarki z piersią z...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 111
Bułki kajzerki
Bułki kajzerki
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 55
Nadziane łódeczki
Nadziane łódeczki
30-60 min. 4 średni
Głosów: 77
Ryba po grecku
Ryba po grecku
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Kurczak Generała Tso
Kurczak Generała Tso
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4669
Cebularze
Cebularze
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 256