Przepis konkursowy

PAŁKI DROBIOWE W POMARAŃCZACH I ROZMARYNIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pałki kurczaka, ok 1 kg
masło klarowane, 200 g (min.)
rozmaryn świeży, pęczek
pomarańcze, 2-3 sztuki
miód, łyżka
sól, pieprz, szczypta
skórka z cytryny, 1 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Urszula (Wrocław)
(Głosów: 140)


Zostań mistrzem kuchni

Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Tymianek siekamy, ścieramy cytrynę na tarce. do rozpuszczonego masła klarowanego dodajemy startą skórkę z cytryny, rozmaryn, sok z cytryny (łyżka), miód, dużo soli i pieprzu. Dokładnie mieszamy. Nacieramy mięsko masą maślaną (najlepiej dzień wcześniej), układamy w naczyniu żaroodpornym, (jeśli została nam masa maślana, polewamy kurczaka), obkładamy gałązkami rozmarynu i plastrami pomarańczy. Pieczemy w 190 stopniach ok 1 godziny. Smacznego!
Ryż carry z kiełbasą - szybkie studenckie danie
Ryż carry z kiełbasą -...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 9
Szarlotka z budyniem, ciastem francuskim i migdałami
Szarlotka z budyniem,...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3526
Spaghetti jedyne takie
Spaghetti jedyne takie
30 min. 4 łatwy
Głosów: 13
Sernik budyniowy z mascarpone
Sernik budyniowy z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 246
Makaron Mezzi Rigatoni z kurczakiem, brokułem, cukinią i bakłażanem
Makaron Mezzi Rigatoni...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 14
THE VAULT - ARTYSTYCZNA KRYPTA
THE VAULT -...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 11