Przepis konkursowy

NADZIEWANE JABŁUSZKA Z MUSLI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jogurt naturalny, 300 g
serek mascarpone, 1 opakowanie
musli z suszonymi owocami, 1 opakowanie
dwie łyżki orzechów laskowych,
rodzynki,
żurawina ,
orzechy włoskie,
migdały,
jabłka , 4 sztuki
cynamon , pół łyżeczki
miód , 2 łyżki
4 długie wykałaczki,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Dorota (Dygowo)
(Głosów: 3)


Zostań mistrzem kuchni

Jabłka umyć. Z górnej części jabłka zrobić wgłębienia, a później ją odciąć i uformować kwiatek. Z pozostałej części jabłka wyciąć miąższ. Z serka mascarpone i jogurtu zrobić krem, dodać do niego cynamon i miód. Napełnić kremem jabłka, dodać musli, orzechy, migdały, żurawinę. Na wykałaczki nałożyć kwiatki i wbić do jabłka. SMACZNEGO!
Torcik z mascarpone
Torcik z mascarpone
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 11
Puszysty omlet śniadaniowy
Puszysty omlet...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 21
Pierś kaczki z glazurą jabłkową w sosie pomarańczowym
Pierś kaczki z glazurą...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 38
Risotto z warzywami
Risotto z warzywami
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 52
BIGOS PO CYGAŃSKU
BIGOS PO CYGAŃSKU
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 33
Pieczarki faszerowane
Pieczarki faszerowane
30-60 min. 4 średni
Głosów: 132