Przepis konkursowy

NADZIEWANE JABŁUSZKA Z MUSLI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jogurt naturalny, 300 g
serek mascarpone, 1 opakowanie
musli z suszonymi owocami, 1 opakowanie
dwie łyżki orzechów laskowych,
rodzynki,
żurawina ,
orzechy włoskie,
migdały,
jabłka , 4 sztuki
cynamon , pół łyżeczki
miód , 2 łyżki
4 długie wykałaczki,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Dorota (Dygowo)
(Głosów: 3)


Zostań mistrzem kuchni

Jabłka umyć. Z górnej części jabłka zrobić wgłębienia, a później ją odciąć i uformować kwiatek. Z pozostałej części jabłka wyciąć miąższ. Z serka mascarpone i jogurtu zrobić krem, dodać do niego cynamon i miód. Napełnić kremem jabłka, dodać musli, orzechy, migdały, żurawinę. Na wykałaczki nałożyć kwiatki i wbić do jabłka. SMACZNEGO!
Marynowany kurczak z ryżem i warzywami
Marynowany kurczak z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 42
Sernik na zimno cytryny w lekką nutą mięty
Sernik na zimno...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 861
Pękające ciasteczka czekoladowe
Pękające ciasteczka...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 13
Kurczak Generała Tso
Kurczak Generała Tso
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4669
Sałatka ze szpinaku pod sosem vinegret
Sałatka ze szpinaku...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Kremowe Risotto z grzybami leśnymi, marchewką i łososiem
Kremowe Risotto z...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 4