Przepis konkursowy

NADZIEWANE JABŁUSZKA Z MUSLI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jogurt naturalny, 300 g
serek mascarpone, 1 opakowanie
musli z suszonymi owocami, 1 opakowanie
dwie łyżki orzechów laskowych,
rodzynki,
żurawina ,
orzechy włoskie,
migdały,
jabłka , 4 sztuki
cynamon , pół łyżeczki
miód , 2 łyżki
4 długie wykałaczki,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Dorota (Dygowo)
(Głosów: 3)


Zostań mistrzem kuchni

Jabłka umyć. Z górnej części jabłka zrobić wgłębienia, a później ją odciąć i uformować kwiatek. Z pozostałej części jabłka wyciąć miąższ. Z serka mascarpone i jogurtu zrobić krem, dodać do niego cynamon i miód. Napełnić kremem jabłka, dodać musli, orzechy, migdały, żurawinę. Na wykałaczki nałożyć kwiatki i wbić do jabłka. SMACZNEGO!
Muszle ze szpinakiem
Muszle ze szpinakiem
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 3993
Wietnamska zupa PHO
Wietnamska zupa PHO
30 min. 4 łatwy
Głosów: 5
Karkówka najsmaczniejsza
Karkówka najsmaczniejsza
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 3896
Stek z tuńczyka w skorupce z pieprzu, podany z bobem i rakami, emulsją z szampana i pianą z mleka kokosowego
Stek z tuńczyka w...
30-60 min. 2 trudny
Głosów: 208
Fantazja
Fantazja
30 min. 2 łatwy
Głosów: 785
Mini pizza z tuńczykiem
Mini pizza z tuńczykiem
30-60 min. 2 średni
Głosów: 3