Przepis konkursowy

SAŁATKA ZE SZPINAKU POD SOSEM VINEGRET
Zdjęcie przepisu
Składniki:
szpinak, 100 g
ser feta , 60 g
pomidorki koktajlowe , 10 szt
pestki dyni, garść
pestki słonecznika, garść
sos francuski vinegret, 1 opakowanie
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Joanna (Koszalin)
(Głosów: 14)


Zostań mistrzem kuchni

Szpinak myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Na patelni bez oleju prażymy pestki dyni i słonecznika. Pomidorki kroimy w ósemki. Kroimy fetę na nieduże kawałki. Sos rozpuszczamy w wodzie i oliwie (ja kupuję gotowe!) i polewamy sałatkę.
Pasta z wątróbki drobiowej
Pasta z wątróbki...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 10
Naleśniki ze szpinakiem na ostro
Naleśniki ze...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 11
Ananas w cukrowo-miętowej posypce z syropem klonowym
Ananas w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 551
Pierś pod pierzynką
Pierś pod pierzynką
30 min. 2 łatwy
Głosów: 32
Nadziewane bakłażany z chipsem serowym
Nadziewane bakłażany z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 4238
Pleśniak z malinami
Pleśniak z malinami
30-60 min. 6 średni
Głosów: 9