Przepis konkursowy

NADZIEWANE KABACZKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Kabaczek , 1 szt
mieso mielone , 0,5 kg
papryka , 2 szt
cebula , 2 szt
pieczarki , 400 g
pomidor , 1 szt
zioła prowansalskie ,
sól,
ryż, 300 gr
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Poznan)
(Głosów: 281)


Zostań mistrzem kuchni

Kabaczek kroimy w krążki grubości 4 cm (nie obieramy kabaczka ), nacieramy sola odkładamy na tace do pieczenia w piekarniku , Następnie w garnku gotujemy ryz tak by był al dente , na patelni podsmażamy pokrojone warzywa w paski , kostkę ( kto jak woli ) po podsmażeniu warzyw dodajemy mięso mielone rozdrobnione i tak podduszamy ok 5 minut , czekamy aż ostygnie i mieszamy warzywa oraz mielone ( podobnie jak na gołąbki ) nadziewamy kabaczki , na wierzch układamy pomidora zakrywamy folia aluminiowa wkładamy do nagrzanego piekarnika na 40 minut w 180 stopni.
Wykwintna zupa grzybowa z orzechami laskowymi
Wykwintna zupa...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 54
Fantazja Marynarza
Fantazja Marynarza
30 min. 6 łatwy
Głosów: 21
Fantazja
Fantazja
30 min. 2 łatwy
Głosów: 785
Polędwiczki w sosie grzybowym
Polędwiczki w sosie...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 39
Tort ajerkoniakowy czyli jaja w roli głównej
Tort ajerkoniakowy...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 9
Sos grzybowy z plackami ziemniaczanymi
Sos grzybowy z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 4046