Przepis konkursowy

NADZIEWANE PAMPUCHY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
bułki na parze, 8szt
mięso mielone wieprzowe, 0,5kg
sos bolognese, 1opakowanie
cebula, 1szt
pieczarki, 200g
ser żółty, 250g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Joanna (Koszalin)
(Głosów: 20)


Zostań mistrzem kuchni

Mięso najpierw lekko podsmażamy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem do smaku - dodajemy pieczarki, cebulę i paprykę. Później mieszamy wszystko z sosem bolognese. Po kilku minutach nakładamy farsz do wydrążonych wcześniej bułeczek. Nastawiamy piekarnik na 200 C i pieczemy ok 10 min, do momentu, aż bułeczki się zarumienią. Kilka minut przed końcem posypujemy startym serem.
Tort makowy
Tort makowy
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 924
Pierś z rozmarynem
Pierś z rozmarynem
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 13
Placuszki z piersi
Placuszki z piersi
30 min. 6 łatwy
Głosów: 3
Domowe tiramisu
Domowe tiramisu
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 598
Pizza Niebiańska Uczta
Pizza Niebiańska Uczta
30 min. 4 średni
Głosów: 15
Małże Nowozelandzkie na miętowym carpaccio z pomarańczy
Małże Nowozelandzkie...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 151