Przepis konkursowy

PIERŚ Z ROZMARYNEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
piersi kurczaka, 2
cukinia, 1
śmietana, 30%
bulion kostka, 1
pieprz,
sól,
świeży rozmaryn,
makaron,
olej, 2 łyżki
świeża bazylia,
woda, 1 szklanka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Głogów)
(Głosów: 13)


Zostań mistrzem kuchni

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na oleju. Lekko podsmażona pierś odkładamy do miseczki. Do nagrzanej patelni wlewamy szklankę wody i 1 kostkę bulionu. Cukinie obieramy i kroimy w kostkę i dodajemy do gotującego się bulionu. Składniki gotujemy pod przykryciem do czasu aż cukinia będzie miękka. Dodajemy lekko podsmażoną pierś i gotujemy do 5 min pod przykryciem na małym ogniu. Dodajemy śmietanę, mieszamy. Doprawiamy sola , pieprzem wg uznania. (można dodać również przyprawy typu kucharek) na koniec wg intensywności smaku dodajemy rozmaryn. Gotujemy makaron mogą być kokardki, penne, typowy do spaghetti. Dekorujemy świeża bazylia.
Kremowe Risotto z grzybami leśnymi, marchewką i łososiem
Kremowe Risotto z...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 4
Jabłkowo-śliwkowe ciasto jogurtowe
Jabłkowo-śliwkowe...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 116
Jabłecznik z cynamonem
Jabłecznik z cynamonem
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Rolada szpinakowa z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6
Ciasto czekoladowe
Ciasto czekoladowe
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 10
Koktajl owocowy
Koktajl owocowy
30 min. 8 łatwy
Głosów: 12