Przepis konkursowy

PIERŚ Z ROZMARYNEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
piersi kurczaka, 2
cukinia, 1
śmietana, 30%
bulion kostka, 1
pieprz,
sól,
świeży rozmaryn,
makaron,
olej, 2 łyżki
świeża bazylia,
woda, 1 szklanka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Głogów)
(Głosów: 13)


Zostań mistrzem kuchni

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na oleju. Lekko podsmażona pierś odkładamy do miseczki. Do nagrzanej patelni wlewamy szklankę wody i 1 kostkę bulionu. Cukinie obieramy i kroimy w kostkę i dodajemy do gotującego się bulionu. Składniki gotujemy pod przykryciem do czasu aż cukinia będzie miękka. Dodajemy lekko podsmażoną pierś i gotujemy do 5 min pod przykryciem na małym ogniu. Dodajemy śmietanę, mieszamy. Doprawiamy sola , pieprzem wg uznania. (można dodać również przyprawy typu kucharek) na koniec wg intensywności smaku dodajemy rozmaryn. Gotujemy makaron mogą być kokardki, penne, typowy do spaghetti. Dekorujemy świeża bazylia.
Pizza Tex-Mex
Pizza Tex-Mex
30 min. 2 łatwy
Głosów: 21
Pierś faszerowana jajkiem i ogórkiem konserwowym
Pierś faszerowana...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 55
Sos grzybowy z plackami ziemniaczanymi
Sos grzybowy z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 4046
Grzanki z krewetkami i jajkiem sadzonym
Grzanki z krewetkami i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 311
Musztardowa polędwiczka w towarzystwie kaszotto z kurkami
Musztardowa...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 5
Pomidory pod pierzynką
Pomidory pod pierzynką
30 min. 6 łatwy
Głosów: 60