Przepis konkursowy

PAPRYKA FASZEROWANA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Papryka, 6 szt.
Mięso mielone, 500g
Ryż, 1 saszetka
Pasta z susz. pomidorów, 3 łyżki
Cebula, 1 szt.
Zioła prowansalskie, 1 łyżka
Sól, pieprz, słodka papryka,
Bulionetka, 1 szt.
Ser, 20g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: MONIKA (STOLNO)
(Głosów: 9)


Zostań mistrzem kuchni

Do miski włożyć mielone, ugotowany ryż, cebulę drobno pokrojoną, pastę z susz.pomidorów, przyprawy. Wszystko dobrze wymieszać. Papryki przekroić na połówki, oczyścić i wypełnić farszem. Bulionetkę rozpuścić w 0,5 l. ciepłej wody. Włożyć papryki do żaroodpornego naczynia, zalać bulionem. Piec w piekarniku 45-50 min. w temp. 200 st.C. 5 min. przed końcem posypać potartym serem.
Chleb żytni na zakwasie z suszonymi pomidorami
Chleb żytni na...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 4
Kotleciki drobiowe z czerwoną soczewicą
Kotleciki drobiowe z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 36
Gulasz wieprzowy z dynią
Gulasz wieprzowy z dynią
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 35
Sernik z adwokatem i czekoladą
Sernik z adwokatem i...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 2151
Roladki z kurczaka z ziemniaczaną łuską
Roladki z kurczaka z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3992
Żeberka w sosie własnym
Żeberka w sosie własnym
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 4