Składniki:
Papryka, 6 szt.
Mięso mielone, 500g
Ryż, 1 saszetka
Pasta z susz. pomidorów, 3 łyżki
Cebula, 1 szt.
Zioła prowansalskie, 1 łyżka
Sól, pieprz, słodka papryka,
Bulionetka, 1 szt.
Ser, 20g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
MONIKA (STOLNO)
(Głosów: 9)
Do miski włożyć mielone, ugotowany ryż, cebulę drobno pokrojoną, pastę z susz.pomidorów, przyprawy. Wszystko dobrze wymieszać. Papryki przekroić na połówki, oczyścić i wypełnić farszem. Bulionetkę rozpuścić w 0,5 l. ciepłej wody. Włożyć papryki do żaroodpornego naczynia, zalać bulionem. Piec w piekarniku 45-50 min. w temp. 200 st.C. 5 min. przed końcem posypać potartym serem.