Przepis konkursowy

PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z SEREM I ZIOŁAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciasto francuskie, 1 opakowanie
parówki, 10 szt.
ser, ok. 30 dag.
jajko, 1 szt.
zioła prowansalskie, łyżeczka
sól, według uznania
pieprz , według uznania
papier do pieczenia, 1 arkusz
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Mniów)
(Głosów: 59)


Zostań mistrzem kuchni

Rozłożyć ciasto francuskie, pociąć na paski szerokości ok. 3 cm. Na każdą parówkę położyć wąski plasterek żółtego sera i wszystko owinąć paseczkiem ciasta. Parówki ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać ziołami, posolić i popieprzyć do smaku. Blaszkę włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec przez ok. 20 min. w temperaturze 200°C. Parówki idealnie smakują z sosem czosnkowym.
Kotlet a la pizza
Kotlet a la pizza
30 min. 4 łatwy
Głosów: 17
Tort budyniowy Biedronka
Tort budyniowy Biedronka
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 3791
PYRA NIEŹLE NADZIANA
PYRA NIEŹLE NADZIANA
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 39
Wykwintna wołowina
Wykwintna wołowina
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 11
Sałatka Indycza
Sałatka Indycza
30 min. 2 łatwy
Głosów: 2832
Risotto z grzybami
Risotto z grzybami
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 130