Przepis konkursowy

PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z SEREM I ZIOŁAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciasto francuskie, 1 opakowanie
parówki, 10 szt.
ser, ok. 30 dag.
jajko, 1 szt.
zioła prowansalskie, łyżeczka
sól, według uznania
pieprz , według uznania
papier do pieczenia, 1 arkusz
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Mniów)
(Głosów: 59)


Zostań mistrzem kuchni

Rozłożyć ciasto francuskie, pociąć na paski szerokości ok. 3 cm. Na każdą parówkę położyć wąski plasterek żółtego sera i wszystko owinąć paseczkiem ciasta. Parówki ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać ziołami, posolić i popieprzyć do smaku. Blaszkę włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec przez ok. 20 min. w temperaturze 200°C. Parówki idealnie smakują z sosem czosnkowym.
Malinowa pianka
Malinowa pianka
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6
BIGOS PO CYGAŃSKU
BIGOS PO CYGAŃSKU
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 33
THE VAULT - ARTYSTYCZNA KRYPTA
THE VAULT -...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 11
Muszle z nadzieniem porowo-cukiniowym
Muszle z nadzieniem...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 53
Sup Hed czyli tajska zupa grzybowa
Sup Hed czyli tajska...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 69
Omlet Mistrzów
Omlet Mistrzów
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5