Przepis konkursowy

SAŁATKA INDYCZA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
indyk, 300 g
oliwki, 100 g
pomidor, 100g
papryka, 80g
ogórek, 80g
ogórek kiszony, 60g
czosnek, 2 ząbki
jogurt naturalny, 50 g
oliwa z oliwek soleada, 100 g
czerwona cebula, 60 g
ser cheddar, 60 g
zioła prowansalskie, 5 g
sól i pieprz, do smaku
pestki słonecznika, 50 g
pestki dyni, 30 g
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Marcin (Kraków)
(Głosów: 2832)


Zostań mistrzem kuchni

Sałatka: Indyczka ugrilować/usmażyć/ugotować - wedle uznania. Warzywa oraz ser pokroić w kostkę, wrzucić do miski i zalać oliwą. Pestki słonecznika i dyni uprażyć na patelni i wrzucić do miski. Sos: Czosnek, jogurt, zioła i oliwę - dokładnie wymieszać i polać przygotowaną sałatkę. Smacznego! :)
Rajskie Batoniki Zbożowe
Rajskie Batoniki Zbożowe
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 4267
Roladki wieprzowe z serem i szczypiorkiem
Roladki wieprzowe z...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 63
Tilapia na czarnym ryżu
Tilapia na czarnym ryżu
30-60 min. 2 średni
Głosów: 9
Kruche ze śliwkami
Kruche ze śliwkami
30 min. 8 średni
Głosów: 39
Zupa krem z Porów
Zupa krem z Porów
30-60 min. 6 średni
Głosów: 197
Deliziosi panini
Deliziosi panini
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 32