Przepis konkursowy

PASTA Z AVOCADO ZE SŁONECZNIKIEM I PALUSZKAMI GRISSINI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
paluszki chlebowe Grissini, 1 op.
avocado, 2 sztuki
słonecznik łuskany, 100 g
oliwa ekstra virgin, 6 łyżek
sos sojowy, 1 łyżka
czosnek, 2 ząbki
sól, szczypta
limonka, 1 sztuka
cytryna, 1/2 sztuki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Warszawa)
(Głosów: 0)


Zostań mistrzem kuchni

Do garna wlewamy 2 łyżki oliwy, dodajemy słonecznik, włączamy palnik i prażymy mieszając, około 5-8 minut. Avocado kroimy na pół, wyciągamy pestkę i wydrążamy miąższ łyżeczką, bezpośrednio do miseczki, dodajemy 3/4 porcji słonecznika, przekrojone na 3 ząbki czosnku, resztę oliwy, sok z limonki i cytryny oraz sos sojowy. Miksujemy blenderem, ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z paluszkami Grissini.
KUSKUS Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM
KUSKUS Z WARZYWAMI I...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 7
Pyszna sałatka pieczarkowa
Pyszna sałatka...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 10
Ciastka ze skwarek
Ciastka ze skwarek
30 min. 8 łatwy
Głosów: 4076
Lilusiowy tort urodzinowy
Lilusiowy tort urodzinowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 6
Sałatka z prażonym słonecznikiem
Sałatka z prażonym...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3648
Kolorowe placki
Kolorowe placki
30 min. 4 łatwy
Głosów: 73