Przepis konkursowy

PASTA Z AVOCADO ZE SŁONECZNIKIEM I PALUSZKAMI GRISSINI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
paluszki chlebowe Grissini, 1 op.
avocado, 2 sztuki
słonecznik łuskany, 100 g
oliwa ekstra virgin, 6 łyżek
sos sojowy, 1 łyżka
czosnek, 2 ząbki
sól, szczypta
limonka, 1 sztuka
cytryna, 1/2 sztuki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Warszawa)
(Głosów: 0)


Zostań mistrzem kuchni

Do garna wlewamy 2 łyżki oliwy, dodajemy słonecznik, włączamy palnik i prażymy mieszając, około 5-8 minut. Avocado kroimy na pół, wyciągamy pestkę i wydrążamy miąższ łyżeczką, bezpośrednio do miseczki, dodajemy 3/4 porcji słonecznika, przekrojone na 3 ząbki czosnku, resztę oliwy, sok z limonki i cytryny oraz sos sojowy. Miksujemy blenderem, ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z paluszkami Grissini.
Szpinakowe słońce na francuskim cieście
Szpinakowe słońce na...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 78
Tarta mięsno-warzywna
Tarta mięsno-warzywna
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 58
Nadziane kluski
Nadziane kluski
30 min. 6 łatwy
Głosów: 40
Sos do spaghetti
Sos do spaghetti
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 54
Gulasz z kurczakiem , szpinakiem i pomidorkami
Gulasz z kurczakiem ,...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 25
Paella z kurczakiem i warzywami
Paella z kurczakiem i...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 28