Przepis konkursowy

PASTA Z AVOCADO ZE SŁONECZNIKIEM I PALUSZKAMI GRISSINI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
paluszki chlebowe Grissini, 1 op.
avocado, 2 sztuki
słonecznik łuskany, 100 g
oliwa ekstra virgin, 6 łyżek
sos sojowy, 1 łyżka
czosnek, 2 ząbki
sól, szczypta
limonka, 1 sztuka
cytryna, 1/2 sztuki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Warszawa)
(Głosów: 0)


Zostań mistrzem kuchni

Do garna wlewamy 2 łyżki oliwy, dodajemy słonecznik, włączamy palnik i prażymy mieszając, około 5-8 minut. Avocado kroimy na pół, wyciągamy pestkę i wydrążamy miąższ łyżeczką, bezpośrednio do miseczki, dodajemy 3/4 porcji słonecznika, przekrojone na 3 ząbki czosnku, resztę oliwy, sok z limonki i cytryny oraz sos sojowy. Miksujemy blenderem, ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z paluszkami Grissini.
Słonecznikowiec
Słonecznikowiec
30-60 min. 8 średni
Głosów: 20
KASZANKA POD KOŁDERKĄ
KASZANKA POD KOŁDERKĄ
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 69
Sałatka z winogronami
Sałatka z winogronami
30 min. 6 łatwy
Głosów: 4217
Pierś kurczaka z konfiturą z czerwonej cebuli z karmelizowaną gruszką
Pierś kurczaka z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 27
Zapiekanka z gnocchi
Zapiekanka z gnocchi
30 min. 6 łatwy
Głosów: 19
Szarlotka z papierówką czyli z odmianą uprawną jabłoni domowej.. na maśle z pestkami dyni i sezamem.
Szarlotka z papierówką...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 29