Przepis konkursowy

KURCZAK 5 SMAKÓW
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z piersi kurczaka, 1
przyprawy 5 smaków, 2 łyżeczki
sos sojowy, 2 łyżki
olej sezamowy (można zastąpić zwykłym, rzepakowym), 2 łyżeczki
mała marchewka, 1 szt.
papryka, 1 szt.
średnia cebula, 1 szt.
olej do smażenia, 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Edyta (Drzewica)
(Głosów: 18)


Zostań mistrzem kuchni

Opłukaną pierś kurzą pozbawić błonek i pociąć na 3 - 5 cm długości paski. Wymieszać przyprawy z olejem i sosem sojowym w misce i odstawić na przynajmniej 1/2 godziny. Przygotować warzywa: marchewkę i paprykę obrać i pokroić w paski, obraną cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć filety z marynatą, dodać warzywa i dusić około 5 minut. Podawać z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej.
Naleśniki z serowo-warzywnym farszem
Naleśniki z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 116
Ravioli z żółtkiem
Ravioli z żółtkiem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 818
Muszle z nadzieniem porowo-cukiniowym
Muszle z nadzieniem...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 53
Galaretkowe LOVE
Galaretkowe LOVE
30 min. 6 łatwy
Głosów: 1788
W prostocie siła doznań podniebienia, czyli farfalle z tuńczykiem
W prostocie siła...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4
Muffinki z suszonymi pomidorami, oliwkami i papryczką chilli
Muffinki z suszonymi...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 8