Przepis konkursowy

PENNE Z TUŃCZYKIEM, SZPINAKIEM I POMIDORAMI MALINOWYMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron penne, 200 g
szpinak baby, 200 g
świeży stek z tuńczyka, 150 g
czosnek, 3 ząbki
pomidor malinowy, 2 sztuki
śmietana 18%, 200 ml
sól, 1/2 łyżeczki
pieprz, 1/4 łyżeczki
gałka muszkatołowa, 1/4 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Rogoźno)
(Głosów: 12)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Świeży stek z tuńczyka kroimy w kostkę, podsmażamy na odrobinie oleju, dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kosteczkę pomidory, drobno posiekany czosnek i podsmażamy przez minutę. Następnie wszystko zalewamy śmietaną, jak zacznie wrzeć zdejmujemy z ognia, dodajemy sól, pieprz, gałkę muszkatołową i wsypujemy świeży szpinak. Na sam koniec dodajemy ugotowany, gorący makaron i gotujemy przez minutę, sos ma zgęstnieć i oblepić nasz makaron.
Pizza najlepsza
Pizza najlepsza
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 31
Kurczak w sosie kokosowym ze szpinakiem
Kurczak w sosie...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 6
Sałatka z kurczakiem
Sałatka z kurczakiem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 28
Tiropsomo, czyli greckie bułeczki z fetą
Tiropsomo, czyli...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 50
Francuskie paszteciki bezmięsne
Francuskie paszteciki...
30 min. 6 średni
Głosów: 89
Wesołe śniadanko
Wesołe śniadanko
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1