Przepis konkursowy

PIECZARKI FASZEROWANE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Pieczarki, 20 szt.
Papryka, 1/2 szt.
Kukurydza, 1/2 op.
Marchewka, 1 szt.
Groszek zielony, 1/2 puszki
Ser żółty, 1/2 opakowania
Szynka, 6 plastrów
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Piotr (Zduńska Wola)
(Głosów: 132)


Zostań mistrzem kuchni

Pieczarki obrać i usunąć nóżki, (które można podsmażyć i również dorzucić do farszu). Paprykę, marchewkę oraz szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Ser żółty kroimy w kosteczki). Pokrojoną paprykę, marchewkę, szynkę wraz z kukurydzą, zielonym groszkiem i serem wrzucamy do miski i wszystko razem mieszkamy. Na blasze układamy długi kawał folii aluminiowej, a na niej pieczarki z farszem, po czym zawijamy folię. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.
Kaczy kuper
Kaczy kuper
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 22
Kulki z serka Labneh w oliwie i ziołach
Kulki z serka Labneh w...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Trufle czekoladowe
Trufle czekoladowe
30 min. 4 łatwy
Głosów: 118
Szybka chińska zupa rybna
Szybka chińska zupa rybna
30 min. 4 łatwy
Głosów: 0
Piersiaczki
Piersiaczki
30 min. 4 łatwy
Głosów: 47
Rożki francuskie bogato szpinakowe fetą doprawione
Rożki francuskie...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1