Przepis konkursowy

PIECZARKI FASZEROWANE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Pieczarki, 20 szt.
Papryka, 1/2 szt.
Kukurydza, 1/2 op.
Marchewka, 1 szt.
Groszek zielony, 1/2 puszki
Ser żółty, 1/2 opakowania
Szynka, 6 plastrów
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Piotr (Zduńska Wola)
(Głosów: 132)


Zostań mistrzem kuchni

Pieczarki obrać i usunąć nóżki, (które można podsmażyć i również dorzucić do farszu). Paprykę, marchewkę oraz szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Ser żółty kroimy w kosteczki). Pokrojoną paprykę, marchewkę, szynkę wraz z kukurydzą, zielonym groszkiem i serem wrzucamy do miski i wszystko razem mieszkamy. Na blasze układamy długi kawał folii aluminiowej, a na niej pieczarki z farszem, po czym zawijamy folię. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.
Letnia tarta z owocami
Letnia tarta z owocami
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 11
Wieżyczka Łososiowa
Wieżyczka Łososiowa
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 4020
Beza Pavlovej w 2 wariantach
Beza Pavlovej w 2...
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 30
Ciasto dla Chłopa z piwem i popcornem
Ciasto dla Chłopa z...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 3963
Zupa pieczarkowa
Zupa pieczarkowa
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1069
Dahl ze smażoną tilapią i sałatką z rukoli
Dahl ze smażoną...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 199