Przepis konkursowy

TRUFLE CZEKOLADOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Herbatniki, 200g
Serek mascarpone, 100g
Czekolada mleczna , 300g
Cukier puder, 1 łyżeczka
Olej, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Elżbieta (Choroszcz)
(Głosów: 118)


Zostań mistrzem kuchni

Ciastka rozdrabniamy. Do Ciastek dodajemy cały serek mascarpone, cukier wanilinowy. Roztapiamy w kąpieli wodnej 100g czekolady i dodajemy do reszty składników. Wszystko dokładnie mieszamy. Włożyć do lodówki na 10-15 min. Po wyjęciu z lodówki formujemy kuleczki wielkości ok. 2 cm średnicy. Resztę czekolady topimy w kąpieli wodnej z dodatkiem oleju. Kuleczki obtaczamy w czekoladzie. Ozdabiamy wg własnego pomysłu.
Zupa z soczewicy z pieczoną papryką
Zupa z soczewicy z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 21
PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE SZPINAKOWO- ŚMIETANOWYM
PIERŚ Z KURCZAKA W...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Babeczki serowe w cieście filo
Babeczki serowe w...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 181
Tarta jeżynowa z nutką białej czekolady
Tarta jeżynowa z nutką...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 137
Sałatka z prażonym słonecznikiem
Sałatka z prażonym...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3648
Kruche ciasteczka z dżemem
Kruche ciasteczka z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 18