Przepis konkursowy

PIECZARKI FASZEROWANE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pieczarki, 1 kg
mięso mielone, 500 g
ser żółty , 500 g
masło, 2 łyżki
pietruszka, pęczek
jajka, 2 sztuki
musztarda, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: karolina (szczecin)
(Głosów: 7)


Zostań mistrzem kuchni

Pieczarki umyć i oczyścić, następnie usunąć trzonki i trochę łyżeczką zagłębić tworząc nie za duży dołek, pieczarki z wierzchu lekko posypujemy solą. Mięso mielone włożyć do miski, dodać do niego 2 jajka, musztardę, śmietanę, bułkę tartą, wodę gazowaną, posiekaną na drobno cebulkę, doprawić wegetą (1-2 łyżki) i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Gotową masę mięsną wkładać łyżeczką do pieczarki wyżłobionej tak żeby wystawało poza pieczarkę. Wszystkie faszerowane pieczarki układamy dość ciasno na blasze. Na wierzch pieczarek kładziemy mały kwadracik żółtego sera ( nie większy od samej pieczarki). Na poukładanym serze na pieczarce kładziemy kawałki masełka. Do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni wkładamy blachę z pieczarkami i zapiekamy ok 20-30 min. Idealnie pasują do świeżego chlebka posmarowanego masełkiem podawać na ciepło.
Tarta wytrawna z boczkiem i pomidorkami koktajlowymi
Tarta wytrawna z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2247
Śliwkowy krem jaglany
Śliwkowy krem jaglany
30 min. 2 łatwy
Głosów: 68
Jajka zapiekane w szynce
Jajka zapiekane w szynce
30 min. 2 średni
Głosów: 3
Kaczka w pomarańczach i gruszkach
Kaczka w pomarańczach...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 4034
Tort lodowy
Tort lodowy
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 21
Przebiegły naleśnik
Przebiegły naleśnik
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 218