Przepis konkursowy

PIECZARKI FASZEROWANE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pieczarki, 1 kg
mięso mielone, 500 g
ser żółty , 500 g
masło, 2 łyżki
pietruszka, pęczek
jajka, 2 sztuki
musztarda, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: karolina (szczecin)
(Głosów: 7)


Zostań mistrzem kuchni

Pieczarki umyć i oczyścić, następnie usunąć trzonki i trochę łyżeczką zagłębić tworząc nie za duży dołek, pieczarki z wierzchu lekko posypujemy solą. Mięso mielone włożyć do miski, dodać do niego 2 jajka, musztardę, śmietanę, bułkę tartą, wodę gazowaną, posiekaną na drobno cebulkę, doprawić wegetą (1-2 łyżki) i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Gotową masę mięsną wkładać łyżeczką do pieczarki wyżłobionej tak żeby wystawało poza pieczarkę. Wszystkie faszerowane pieczarki układamy dość ciasno na blasze. Na wierzch pieczarek kładziemy mały kwadracik żółtego sera ( nie większy od samej pieczarki). Na poukładanym serze na pieczarce kładziemy kawałki masełka. Do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni wkładamy blachę z pieczarkami i zapiekamy ok 20-30 min. Idealnie pasują do świeżego chlebka posmarowanego masełkiem podawać na ciepło.
Risotto grzybowe z orzechami włoskimi i natką
Risotto grzybowe z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 120
Pizza z roszponką
Pizza z roszponką
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Torcik bezowy z kremem z mleczka kokosowego
Torcik bezowy z kremem...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 3734
Pizza
Pizza
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 11
Zakochane śniadanie
Zakochane śniadanie
30 min. 2 łatwy
Głosów: 492
Pikantna pierś kurczaka zapiekana w porze i marchwi
Pikantna pierś...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 30