Przepis konkursowy

PIERŚ POD PIERZYNKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z piersi kurczaka, 300g
Plastry szynki maślanej sokołów, 2 szt.
Pieczarki, 6 szt.
Plastry cebuli, 4 szt.
Majonez, 4 łyżki
Keczup, 2 łyżki
Sól, pieprz, tymianek - Prymat, 1 g
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Zgorzelec)
(Głosów: 32)


Zostań mistrzem kuchni

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Rozetnij filet na 2 części, delikatnie rozklep przez folię spożywczą, dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Każdy filet posmaruj keczupem, nałóż plaster szynki, 2 plastry cebuli, pieczarki pokrojone w plastry. Na sam wierzch nałóż 2 łyżki majonezu. Zapiekaj w piekarniku 20 minut. Można podać z pieczonymi ziemniakami. Łatwe, szybkie i pyszne. Smacznego ;)
grzanka z jajkiem i sałatami
grzanka z jajkiem i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 9
Szarlotka z budyniem
Szarlotka z budyniem
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 21
Fantazja Marynarza
Fantazja Marynarza
30 min. 6 łatwy
Głosów: 21
Zakręcone Cynamonowe Bułeczki Cinnamon Rolls, z brązowym masłem i polewą miodową
Zakręcone Cynamonowe...
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 84
Makaron z cukinią w sosie serowym
Makaron z cukinią w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 12
Kleftiko
Kleftiko
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 3