Przepis konkursowy

PIERŚ POD PIERZYNKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z piersi kurczaka, 300g
Plastry szynki maślanej sokołów, 2 szt.
Pieczarki, 6 szt.
Plastry cebuli, 4 szt.
Majonez, 4 łyżki
Keczup, 2 łyżki
Sól, pieprz, tymianek - Prymat, 1 g
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Zgorzelec)
(Głosów: 32)


Zostań mistrzem kuchni

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Rozetnij filet na 2 części, delikatnie rozklep przez folię spożywczą, dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Każdy filet posmaruj keczupem, nałóż plaster szynki, 2 plastry cebuli, pieczarki pokrojone w plastry. Na sam wierzch nałóż 2 łyżki majonezu. Zapiekaj w piekarniku 20 minut. Można podać z pieczonymi ziemniakami. Łatwe, szybkie i pyszne. Smacznego ;)
Budyniowe z  galaretką
Budyniowe z galaretką
30 min. 6 średni
Głosów: 60
Pączki z dżemem malinowym i lukrem
Pączki z dżemem...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 1916
Polędwiczkowy kompromis
Polędwiczkowy kompromis
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 26
Malinowa pianka
Malinowa pianka
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6
Tilapia Sous Vide z puree z buraka na miętowym sosie z pianą z syropu z arbuza , jogurtem i kwiatami jadalnymi
Tilapia Sous Vide z...
pow. 60 min. 2 trudny
Głosów: 85
KOTLECIKI Z KURCZAKA Z CUKINIĄ
KOTLECIKI Z KURCZAKA Z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 10