Przepis konkursowy

PIERŚ POD PIERZYNKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z piersi kurczaka, 300g
Plastry szynki maślanej sokołów, 2 szt.
Pieczarki, 6 szt.
Plastry cebuli, 4 szt.
Majonez, 4 łyżki
Keczup, 2 łyżki
Sól, pieprz, tymianek - Prymat, 1 g
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Zgorzelec)
(Głosów: 32)


Zostań mistrzem kuchni

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Rozetnij filet na 2 części, delikatnie rozklep przez folię spożywczą, dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Każdy filet posmaruj keczupem, nałóż plaster szynki, 2 plastry cebuli, pieczarki pokrojone w plastry. Na sam wierzch nałóż 2 łyżki majonezu. Zapiekaj w piekarniku 20 minut. Można podać z pieczonymi ziemniakami. Łatwe, szybkie i pyszne. Smacznego ;)
BIGOS PO CYGAŃSKU
BIGOS PO CYGAŃSKU
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 33
Ciasto francuskie z malinami i białą czekoladą
Ciasto francuskie z...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 198
Pijana śliwka
Pijana śliwka
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4208
Tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym
Tajska zupa z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 35
Tort w róże
Tort w róże
30-60 min. 8 średni
Głosów: 131
Piersi w delikatnym sosie z kanią
Piersi w delikatnym...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1