Przepis konkursowy

POLĘDWICZKA SŁODKO KWAŚNA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Polędwiczka wieprzowa , 2 szt
Miód , 3 łyżki
Musztarda ostra, 1/2 słoiczka
Przyprawa do wieprzowiny,
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Dorota (Chorzów)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Polędwiczki umyłam osuszyłam. Połowę musztardy ze słoiczka przekładam do miseczki dodaję przyprawę do wieprzowiny i 3 łyżki miodu, marynatę dobrze mieszam. Następnie smaruję mięsko z każdej strony. Wkładam do lodówki na noc. Pieczemy w temp. 180 stopni około godziny. Podana z pieczonymi warzywami i sałatką.
Pomidorowa tapenada
Pomidorowa tapenada
30 min. 4 łatwy
Głosów: 46
KURCZAK W MIGDAŁACH z pikantnym sosem pomidorowym.
KURCZAK W MIGDAŁACH z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 943
Koktajl owocowy
Koktajl owocowy
30 min. 8 łatwy
Głosów: 12
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Rolada szpinakowa z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6
Shrek
Shrek
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 1322
Pizza z szynką i pieczarkami
Pizza z szynką i...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 633