Przepis konkursowy

POLĘDWICZKA SŁODKO KWAŚNA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Polędwiczka wieprzowa , 2 szt
Miód , 3 łyżki
Musztarda ostra, 1/2 słoiczka
Przyprawa do wieprzowiny,
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Dorota (Chorzów)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Polędwiczki umyłam osuszyłam. Połowę musztardy ze słoiczka przekładam do miseczki dodaję przyprawę do wieprzowiny i 3 łyżki miodu, marynatę dobrze mieszam. Następnie smaruję mięsko z każdej strony. Wkładam do lodówki na noc. Pieczemy w temp. 180 stopni około godziny. Podana z pieczonymi warzywami i sałatką.
Placki z piersi kurczaka z kalafiorem, porem i żurawiną
Placki z piersi...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 292
Chrupiący falafel z grillowanym bakłażanem i humusem
Chrupiący falafel z...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 1933
Najprostszy chleb domowy
Najprostszy chleb domowy
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 31
Bułeczki z fetą
Bułeczki z fetą
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 4485
RAKOTKRUMPLI
RAKOTKRUMPLI
30-60 min. 6 średni
Głosów: 22
Czekoladowe ciastka z kremem
Czekoladowe ciastka z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 6