Przepis konkursowy

POLĘDWICZKA SŁODKO KWAŚNA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Polędwiczka wieprzowa , 2 szt
Miód , 3 łyżki
Musztarda ostra, 1/2 słoiczka
Przyprawa do wieprzowiny,
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Dorota (Chorzów)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Polędwiczki umyłam osuszyłam. Połowę musztardy ze słoiczka przekładam do miseczki dodaję przyprawę do wieprzowiny i 3 łyżki miodu, marynatę dobrze mieszam. Następnie smaruję mięsko z każdej strony. Wkładam do lodówki na noc. Pieczemy w temp. 180 stopni około godziny. Podana z pieczonymi warzywami i sałatką.
GULASZ Z MLECZKIEM KOKOSOWYM NA KOPCZYKACH Z RYŻU
GULASZ Z MLECZKIEM...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 21
Smażone plasterki cukinni z farszem
Smażone plasterki...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 73
Pierogi Ruskie
Pierogi Ruskie
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 3464
Pizza najlepsza
Pizza najlepsza
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 31
Pizza z szynką i pieczarkami
Pizza z szynką i...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 633
Dorsz smażony z cieciorką i szpinakiem baby
Dorsz smażony z...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 24