Przepis konkursowy

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z PIJANĄ ŚLIWKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
polędwica wieprzowa, 300 g
Śliwki suszone, 6 szt
wino czerwone, 50 ml
rukola , 150 g
szpinak baby , 150 g
winogron czerwony, 100 g
ser pleśniowy blue, 50 g
pomarańcza, 1 szt
sos vinegret, 100 ml
sól pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor: Martyna (Wałbrzych)
(Głosów: 9)


Zostań mistrzem kuchni

Śliwki namoczyć w winie. Polędwiczkę oczyścić ukroić po ok 150 g na 1 porcje mięsa. Przekroić je na 1 filet doprawić ułożyć po 3 śliwki namoczone i zrolować na foli spożywczej w formę cukierka. Następnie owinąć folią aluminiową wstawić na 180 *C do piekarnika piec ok 25 minut. W czasie pieczenia wymieszać szpinak z rukolą ułożyć posypać pokruszonym serem pleśniowym i polać sosem ,umyte winogrona pokroić na cząstki a pomarańcz wyfiletować i ułożyć na sałacie. Po upieczeniu mięsa odstawić je na 5 minut po czym wyjąć z foli i przekroić pod kątem. Roladkę użyć na sałacie i można podawać :)
Bułeczki z oliwkami i suszonymi pomidorami
Bułeczki z oliwkami i...
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 31
Klopsy Królewskie
Klopsy Królewskie
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 21
Ekspresowa napoleonka z owocami leśnymi
Ekspresowa napoleonka...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 58
Bezy tradycyjne
Bezy tradycyjne
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 1001
Pasta z wątróbki drobiowej
Pasta z wątróbki...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 10
Jajka zapiekane w szynce
Jajka zapiekane w szynce
30 min. 2 średni
Głosów: 3