Przepis konkursowy

PIZZA Z KIELBASKĄ ŻYWIECKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kiełbasa żywiecka, 1
ser mozarella, 1
mąka, 2 1/2 szkl.
jajka, 1
drożdże, 2dkg
pieczarki, do woli
cukier, 1łyżeczka
mleko, 3/4 szkl.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Mielec)
(Głosów: 0)


Zostań mistrzem kuchni

Wyrobić ciasto z mąki, mleka, drożdży, jajka, cukru i soli. Włożyć do lodówki na 15 minut. Zrobić w międzyczasie sos z łyżeczki przecieru, troszkę wody, trochę cukru, pół łyżeczki oregano. Natłuścić blachę oliwą lub olejem. Wyłożyć ciasto i rozciągnąć je palcami. Na ciasto wylać sos i ułożyć pieczarki, kiełbasę i mozarellę. Piec ok. 6 min w temp 180-200°C.
Sos do spaghetti
Sos do spaghetti
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 54
Pavlova z owocami
Pavlova z owocami
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 130
Hamburger wołowy premium
Hamburger wołowy premium
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 73
Pierś faszerowana jajkiem i ogórkiem konserwowym
Pierś faszerowana...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 55
Musaka
Musaka
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 230
Smażone plasterki cukinni z farszem
Smażone plasterki...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 73