Przepis konkursowy

PUSZYSTY OMLET ŚNIADANIOWY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka , 4 szt.
mąka, 3 łyżki
ser żółty, 3 plastry
szynka maślana Sokołów, 4 plastry
kukurydza, pół puszki
pomidor, 1 szt.
brokuł, 1/2 szt.
sól, pieprz, 1-2 łyżeczki
papryka słodka i ostra, 1 łyżeczka
masło klarowane Mleczna Dolina, 1 łyżka
mleko, 1 szklanka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Patrycja (Ostrów Wielkopolski)
(Głosów: 21)


Zostań mistrzem kuchni

Białka oddzielić od żółtek, następnie ubić na sztywną pianę mikserem. Powoli dodać żółtka, mleko i mąkę. Szynkę i ser pokroić w mniejsze kwadraciki. Pomidora pokroić w plastry/kostkę. Brokuły ugotować w osolonej wodzie. Wszystkie składniki dodać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać łyżką. Dodać przyprawy. Na patelni rozpuścić masło, wlać masę, chwilę smażyć. Po kilku minutach patelnię włożyć do rozgrzanego piekarnika do 180 °C (nie wkładać jej na środek, tylko wyżej). Piec przez około 10 minut.
Mini jabłecznik
Mini jabłecznik
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 35
Szybki pożywny tost z jajkiem, sosem i ketchupem
Szybki pożywny tost z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1202
Jesienny Jabłecznik
Jesienny Jabłecznik
30-60 min. 6 średni
Głosów: 9
Tuńczyk w kopercie
Tuńczyk w kopercie
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 78
Łabędzie nad zalewem
Łabędzie nad zalewem
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 8
Stek z tuńczyka z musem marchewkowym i ziemniaczanym
Stek z tuńczyka z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 4213