Przepis konkursowy

RAFAELLO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
cukier, 1 szklanka
mąka ziemniaczana, 2 czubate łyżki
mąka tortowa, 2 płaskie łyżki
cukier wanilinowy, jeden mały
wiórki kokosowe, 250 g
krakersy solone, duża paczka
migdały,
mleko , 0,5 l
margaryna, jednak kostka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Paula (Mielec)
(Głosów: 6)


Zostań mistrzem kuchni

Z 0.5 l mleka odlewamy pół szklanki, wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy tak by nie zostało żadnych grudek. Pozostałą część mleka wlewamy do garnka, wsypujemy cukier (wanilinowy również). Gdy cukier całkiem się rozpuści i nasza zaprawa zacznie się zagotowywać, dolewany resztę mleka zmieszaną z mąką, cały czas energicznie mieszając do momentu, aż wyjdzie nam budyń. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wystudzony budyń należy zmiksować z margaryną-najlepiej dodawać stopniowo łyżką do margaryny cały czas mieszając masę. Na koniec dosypujemy do masy 200 g wiórek, miksujemy. Spód blachy wykładamy krakersami i wykładamy na nie połowę masy, a na nią koleją warstwę krakersów i pozostałą część kremu. Całość posypujemy poszatkowanymi migdałami i pozostałą częścią wiórek. Wkładamy do lodówki na min 3 h. Jemy :)
Szarlotka z nutką cynamonu pod budyniową pianką
Szarlotka z nutką...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 8
Zapiekanka z makaronu
Zapiekanka z makaronu
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 88
Zapiekanka mięsno-pomidorowa z pieczarkami
Zapiekanka...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 13
Ramki z ciasta francuskiego wypełnione pysznościami
Ramki z ciasta...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2017
Sernik kokosowy z ganache z białej czekolady
Sernik kokosowy z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 12
Tilapia Sous Vide z puree z buraka na miętowym sosie z pianą z syropu z arbuza , jogurtem i kwiatami jadalnymi
Tilapia Sous Vide z...
pow. 60 min. 2 trudny
Głosów: 85