Przepis konkursowy

GRUSZKA KARMELIZOWANA W MIODZIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
gruszki twarde, 2 szt.
miód lipowy wielokwiatowy, 5 łyżek
mieszanka studencka, 1 opakowanie
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Renata (Siemkowice)
(Głosów: 4014)


Zostań mistrzem kuchni

Gruszki umyć obrać .Przekroić wzdłuż , wydrążyć gniazdo nasienne .Obsmażamy na miodzie ok. 10 minut do miękkości. Na rozgrzany miód wsypujemy mieszankę studencką ,karmelizujemy ok .5 min. Wyciągamy na talerzyk , w miejsce gniazda nasiennego wkładamy mieszankę , polewamy ,skameralizowanym miodem .
Tost z pastą jajeczną i z suszonych pomidorów
Tost z pastą jajeczną...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 0
Pieczeń drobiowa
Pieczeń drobiowa
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 16
Tort Aleksa
Tort Aleksa
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 43
Krokiety z kapustą i grzybami
Krokiety z kapustą i...
30 min. 8 średni
Głosów: 3686
Mezalians
Mezalians
30 min. 4 łatwy
Głosów: 502
Filet z piersi kurczaka w cieście francuskim
Filet z piersi...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 37