Przepis konkursowy

GRUSZKA KARMELIZOWANA W MIODZIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
gruszki twarde, 2 szt.
miód lipowy wielokwiatowy, 5 łyżek
mieszanka studencka, 1 opakowanie
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Renata (Siemkowice)
(Głosów: 4014)


Zostań mistrzem kuchni

Gruszki umyć obrać .Przekroić wzdłuż , wydrążyć gniazdo nasienne .Obsmażamy na miodzie ok. 10 minut do miękkości. Na rozgrzany miód wsypujemy mieszankę studencką ,karmelizujemy ok .5 min. Wyciągamy na talerzyk , w miejsce gniazda nasiennego wkładamy mieszankę , polewamy ,skameralizowanym miodem .
Szpinakowa rozkosz
Szpinakowa rozkosz
30 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Tartaletki z figami i białą czekoladą
Tartaletki z figami i...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 2
Tarta owocowa z kremem budyniowym
Tarta owocowa z kremem...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 2
Wysowski bogracz na ostro
Wysowski bogracz na ostro
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 963
Kruche miodule z sezamem
Kruche miodule z sezamem
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Kokosowy pudding chia z musem bananowym i wiśniami
Kokosowy pudding chia...
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 62