Przepis konkursowy

GRUSZKA KARMELIZOWANA W MIODZIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
gruszki twarde, 2 szt.
miód lipowy wielokwiatowy, 5 łyżek
mieszanka studencka, 1 opakowanie
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Renata (Siemkowice)
(Głosów: 4014)


Zostań mistrzem kuchni

Gruszki umyć obrać .Przekroić wzdłuż , wydrążyć gniazdo nasienne .Obsmażamy na miodzie ok. 10 minut do miękkości. Na rozgrzany miód wsypujemy mieszankę studencką ,karmelizujemy ok .5 min. Wyciągamy na talerzyk , w miejsce gniazda nasiennego wkładamy mieszankę , polewamy ,skameralizowanym miodem .
Szarlotka z bitą śmietaną
Szarlotka z bitą śmietaną
30-60 min. 8 średni
Głosów: 86
RAKOTKRUMPLI
RAKOTKRUMPLI
30-60 min. 6 średni
Głosów: 22
Deser jogurtowy
Deser jogurtowy
30 min. 8 łatwy
Głosów: 1206
Marynowany kurczak z ryżem i warzywami
Marynowany kurczak z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 42
Rożki francuskie bogato szpinakowe fetą doprawione
Rożki francuskie...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Kurczak w sosie słodko kwaśnym
Kurczak w sosie słodko...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 3