Przepis konkursowy

GRUSZKA KARMELIZOWANA W MIODZIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
gruszki twarde, 2 szt.
miód lipowy wielokwiatowy, 5 łyżek
mieszanka studencka, 1 opakowanie
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Renata (Siemkowice)
(Głosów: 4014)


Zostań mistrzem kuchni

Gruszki umyć obrać .Przekroić wzdłuż , wydrążyć gniazdo nasienne .Obsmażamy na miodzie ok. 10 minut do miękkości. Na rozgrzany miód wsypujemy mieszankę studencką ,karmelizujemy ok .5 min. Wyciągamy na talerzyk , w miejsce gniazda nasiennego wkładamy mieszankę , polewamy ,skameralizowanym miodem .
Zakręcona i nadziana roladka
Zakręcona i nadziana...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Owocowy pucharek
Owocowy pucharek
30 min. 4 łatwy
Głosów: 203
Zawijaski z szynką i serem
Zawijaski z szynką i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 7
Malinowa panna cotta
Malinowa panna cotta
pow. 60 min. 6 trudny
Głosów: 131
Świnki w błotku
Świnki w błotku
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 9
Pasztet z cukinii
Pasztet z cukinii
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2