Przepis konkursowy

GRUSZKA KARMELIZOWANA W MIODZIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
gruszki twarde, 2 szt.
miód lipowy wielokwiatowy, 5 łyżek
mieszanka studencka, 1 opakowanie
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Renata (Siemkowice)
(Głosów: 4014)


Zostań mistrzem kuchni

Gruszki umyć obrać .Przekroić wzdłuż , wydrążyć gniazdo nasienne .Obsmażamy na miodzie ok. 10 minut do miękkości. Na rozgrzany miód wsypujemy mieszankę studencką ,karmelizujemy ok .5 min. Wyciągamy na talerzyk , w miejsce gniazda nasiennego wkładamy mieszankę , polewamy ,skameralizowanym miodem .
Cytrynowa perliczka
Cytrynowa perliczka
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 32
Paella de marisco
Paella de marisco
30-60 min. 4 średni
Głosów: 17
TARTA ZE ŚLIWKAMI
TARTA ZE ŚLIWKAMI
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 157
Szpinakowa rozkosz
Szpinakowa rozkosz
30 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Szpinakowa tabularaza
Szpinakowa tabularaza
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1428
Szybka chińska zupa rybna
Szybka chińska zupa rybna
30 min. 4 łatwy
Głosów: 0