Przepis konkursowy

GRUSZKA KARMELIZOWANA W MIODZIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
gruszki twarde, 2 szt.
miód lipowy wielokwiatowy, 5 łyżek
mieszanka studencka, 1 opakowanie
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Renata (Siemkowice)
(Głosów: 4014)


Zostań mistrzem kuchni

Gruszki umyć obrać .Przekroić wzdłuż , wydrążyć gniazdo nasienne .Obsmażamy na miodzie ok. 10 minut do miękkości. Na rozgrzany miód wsypujemy mieszankę studencką ,karmelizujemy ok .5 min. Wyciągamy na talerzyk , w miejsce gniazda nasiennego wkładamy mieszankę , polewamy ,skameralizowanym miodem .
Dorsz smażony z cieciorką i szpinakiem baby
Dorsz smażony z...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 24
Francuskie makaroniki z mascarpone i kremem czekoladowo-orzechowym
Francuskie makaroniki...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 4731
Zawijaski z szynką i serem
Zawijaski z szynką i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 7
Kokosowe paski z piersi kurczaka
Kokosowe paski z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1374
Grillowane co nieco
Grillowane co nieco
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 1
Błyskawiczna patera
Błyskawiczna patera
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 18