Przepis konkursowy

GRUSZKA KARMELIZOWANA W MIODZIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
gruszki twarde, 2 szt.
miód lipowy wielokwiatowy, 5 łyżek
mieszanka studencka, 1 opakowanie
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Renata (Siemkowice)
(Głosów: 4014)


Zostań mistrzem kuchni

Gruszki umyć obrać .Przekroić wzdłuż , wydrążyć gniazdo nasienne .Obsmażamy na miodzie ok. 10 minut do miękkości. Na rozgrzany miód wsypujemy mieszankę studencką ,karmelizujemy ok .5 min. Wyciągamy na talerzyk , w miejsce gniazda nasiennego wkładamy mieszankę , polewamy ,skameralizowanym miodem .
Tost z pastą jajeczną i z suszonych pomidorów
Tost z pastą jajeczną...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 0
Pizza Gyros na suszonych pomidorach
Pizza Gyros na...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 73
Klopsiki wołowe w sosie grzybowym
Klopsiki wołowe w...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Tarta wytrawna z boczkiem i pomidorkami koktajlowymi
Tarta wytrawna z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2247
Sernik budyniowy z mascarpone
Sernik budyniowy z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 246
Penne z tuńczykiem, szpinakiem i pomidorami malinowymi
Penne z tuńczykiem,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 12