Przepis konkursowy

GRUSZKA KARMELIZOWANA W MIODZIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
gruszki twarde, 2 szt.
miód lipowy wielokwiatowy, 5 łyżek
mieszanka studencka, 1 opakowanie
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Renata (Siemkowice)
(Głosów: 4014)


Zostań mistrzem kuchni

Gruszki umyć obrać .Przekroić wzdłuż , wydrążyć gniazdo nasienne .Obsmażamy na miodzie ok. 10 minut do miękkości. Na rozgrzany miód wsypujemy mieszankę studencką ,karmelizujemy ok .5 min. Wyciągamy na talerzyk , w miejsce gniazda nasiennego wkładamy mieszankę , polewamy ,skameralizowanym miodem .
Deser jogurtowy
Deser jogurtowy
30 min. 8 łatwy
Głosów: 1206
Tort
Tort
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 70
Zapiekanka warstwowa
Zapiekanka warstwowa
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4325
Małże z boczkiem i szpinakiem
Małże z boczkiem i...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 4069
Polędwiczki wieprzowe w suszonych pomidorach z sosem śmietanowo-musztardowym
Polędwiczki wieprzowe...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 41
Bułęczki razowe z płatkami
Bułęczki razowe z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 3