Przepis konkursowy

MUSZLE Z MIĘSEM MIELONYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
opakowanie makaronu duże muszle , ok. 500g
mięso mielone z indyka, 0,5 kg
przecier pomidorowy, 250ml
czosnek, 3 ząbki
ser żółty, 10 dkg
jajko, 1 szt.
cebula, 1 szt.
oliwa, 1 łyżka
sól,
pieprz,
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Aleksandra (Ciechanów)
(Głosów: 61)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Rozkładamy na płaskiej powierzchni aby się nie skleił. Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jajko oraz cebulę startą na tarce. Mieszamy dokładnie. W rondelku na łyżce oliwy podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek, po chwili dodajemy przecier i doprawiamy solą i pieprzem. Na blachę do pieczenia wlewamy połowę przecieru, i układamy muszlę wypełnione farszem. Całość polewamy resztą sosu. Ser żółty ścieramy na tarce i posypujemy danie. Przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok.45 minut.
Zakręcone Cynamonowe Bułeczki Cinnamon Rolls, z brązowym masłem i polewą miodową
Zakręcone Cynamonowe...
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 84
Tort naleśnikowy
Tort naleśnikowy
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 49
Fritatta - czyli pomysł na jajka inaczej
Fritatta - czyli...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4235
Makaron z kurczakiem i brokułami
Makaron z kurczakiem i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 24
Kruche ciasto z budyniowa pianką i malinami
Kruche ciasto z...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 40
RAKOTKRUMPLI
RAKOTKRUMPLI
30-60 min. 6 średni
Głosów: 22