Przepis konkursowy

RAZOWE NALEŚNIKI Z WARZYWAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka razowa, 4 łyżki
jaja, 2szt.
mleko, pół szklanki
woda, pół szklanki
olej, 1/4 szklanki
sól, pół łyżeczki
czerwona papryka, pół
cebula, 1 mała sztuka
cukinia, połowa
pieczarki, 5 sztuk
szpinak Baby, 2 garście
czosnek, 2 ząbki
koncentrat pomidorowy, 1 łyżeczka
pomidor, 1 sztuka
pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Justyna (Brwinów)
(Głosów: 138)


Zostań mistrzem kuchni

Rozmieszaj mąkę z mlekiem. Dodaj dwa jajka, odrobinę soli i olej i wymieszaj. Aby otrzymać pożądaną konsystencję dolewaj wodę. Z powstałe masy usmaż naleśniki na patelni nie wymagającej użycia tłuszczu. Przygotuj farsz. Podsmaż cebulkę pokrojona w kostkę na złoty kolor. Dorzuć szpinak, pokrojoną cukinie i paprykę w kostkę. Następnie dodaj pokrojone pieczarki. W międzyczasie obierz pomidora ze skórki i pokrój w kostkę. Kiedy warzywa będą miękkie dopraw je do smaku sola i pieprzem. Następnie wrzuć pokrojonego pomidora oraz łyżeczkę koncentratu. Farsz jest gotowy. Wyłóż farsz na przygotowane placki i zwiń w ruloniki. Smacznego!
Soczysta kaczka na malinowym puree z chipsem i sosem pomarańczowym
Soczysta kaczka na...
pow. 60 min. 2 trudny
Głosów: 3941
Tilapia Sous Vide z puree z buraka na miętowym sosie z pianą z syropu z arbuza , jogurtem i kwiatami jadalnymi
Tilapia Sous Vide z...
pow. 60 min. 2 trudny
Głosów: 85
Zwariowana krówka
Zwariowana krówka
30-60 min. 8 średni
Głosów: 2
Pomidory pod pierzynką
Pomidory pod pierzynką
30 min. 6 łatwy
Głosów: 60
Dyniowe tartaletki z wędzonym łososiem, gruszką i nasturcją
Dyniowe tartaletki z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 42
Babeczki serowe w cieście filo
Babeczki serowe w...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 181