Przepis konkursowy

BABECZKI SEROWE W CIEŚCIE FILO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
twaróg, 250 g
ricotta, 400 g
cukier , 80 g
domowy cukier waniliowy, 2 łyżki
jajka, 2 szt
ciasto filo, 200 g
konfitura z czarnej porzeczki lub wiśni, pół słoika
olej, łyżka do wysmarowania formy
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Małgorzata (Pogroszew Kolonia)
(Głosów: 181)


Zostań mistrzem kuchni

Przygotowanie nadzienia: Twaróg razem z ricottą i cukrem oraz jajkami Ale Jaja utrzyj na jednolitą masę. Rozgrzej piekarnik do 175 - 180 stopni C. Wysmaruj olejem wgłębienia w formie do wypieku muffinek. Każdy płat ciasta filo pokrój na 4 kwadraty. Każde wgłębienie wyłóż dwoma kwadratami. Wypełnij je 2 łyżkami masy serowej i łyżką konfitury. Wstaw do piekarnika i piecz około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika lekko przestudź i przełóż babeczki do papilotek.
Tort panieński
Tort panieński
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 5
Baba ziemniaczana
Baba ziemniaczana
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 108
Pizza pepperoni z patelni
Pizza pepperoni z patelni
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Musli z truskawkami
Musli z truskawkami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3
Przepyszny łosoś na szparagach z kolorową salsą
Przepyszny łosoś na...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 10
Puszysty sernik
Puszysty sernik
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 27