Przepis konkursowy

ROLADKI WIEPRZOWE Z SEREM I SZCZYPIORKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mięso mielone wieprzowe, 400g.
pieczarki, 200g.
kajzerka namoczona w mleku i odciśnięta, 1 sztuka
jajko, 1 sztuka
ketchup pikantny, 3 łyżki
bułka tarta, 1 szklanka
sól, 1 łyżeczka
pieprz, 1 łyżeczka
czosnek granulowany, 1 łyżeczka
chili, 1/2 łyżeczki
ser żółty np.Gouda, 6 plastrów
szczypiorek, 1/2 pęczka
folia spożywcza,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Martyna (Węgrów)
(Głosów: 63)


Zostań mistrzem kuchni

Mięso przełożyć do miski. Pieczarki obrać , zetrzeć na tarce o dużych oczkach , dodać wraz z resztą składników do mięsa. Wyrobić masę rękoma. Na foli spożywczej kłaść porcję mięsa , na wierzch plaster sera i ok.1 łyżkę szczypiorku. Zwijać roladkę przy pomocy foli , najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon. Patelnię grillową rozgrzać , smażyć mięso na rumiano z obu stron.
Marchewkowe babeczki
Marchewkowe babeczki
30 min. 6 łatwy
Głosów: 0
Roladki drobiowe otulone suszonymi pomidorami i mozzarellą
Roladki drobiowe...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 21
Pizza z kielbaską żywiecką
Pizza z kielbaską...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 0
Tarta warzywna
Tarta warzywna
30 min. 4 łatwy
Głosów: 18
WĄTRÓBKA ZAPIEKANA
WĄTRÓBKA ZAPIEKANA
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 35
Sałatkowa pychotka
Sałatkowa pychotka
30 min. 6 łatwy
Głosów: 68