Przepis konkursowy

ROLADKI WIEPRZOWE Z SEREM I SZCZYPIORKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mięso mielone wieprzowe, 400g.
pieczarki, 200g.
kajzerka namoczona w mleku i odciśnięta, 1 sztuka
jajko, 1 sztuka
ketchup pikantny, 3 łyżki
bułka tarta, 1 szklanka
sól, 1 łyżeczka
pieprz, 1 łyżeczka
czosnek granulowany, 1 łyżeczka
chili, 1/2 łyżeczki
ser żółty np.Gouda, 6 plastrów
szczypiorek, 1/2 pęczka
folia spożywcza,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Martyna (Węgrów)
(Głosów: 63)


Zostań mistrzem kuchni

Mięso przełożyć do miski. Pieczarki obrać , zetrzeć na tarce o dużych oczkach , dodać wraz z resztą składników do mięsa. Wyrobić masę rękoma. Na foli spożywczej kłaść porcję mięsa , na wierzch plaster sera i ok.1 łyżkę szczypiorku. Zwijać roladkę przy pomocy foli , najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon. Patelnię grillową rozgrzać , smażyć mięso na rumiano z obu stron.
Kaloryczna bomba smakowa
Kaloryczna bomba smakowa
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 159
Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki pietruszki i czosnku
Pierożki z kurczakiem,...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 18
Pappardelle ze szpinakiem i szynką parmeńską w śmietanowym sosie
Pappardelle ze...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 42
Polędwica z dorsza na warzywnym tagliatelle
Polędwica z dorsza na...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 265
Babeczki z malinami
Babeczki z malinami
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 13
Tort śmietanowy z truskawkami
Tort śmietanowy z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 6