Przepis konkursowy

RYŻ Z KURCZAKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ryż mieszany z dzikim, 4 saszetki
Pierś z kurczaka, 0,5 kg
Ser żółty, 20/30 dkg
Warzywa na patelnię , 1 op.
olej, 20ml
sól, 10g
kogutki wołowe, 2 szt.
pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Łódź)
(Głosów: 15)


Zostań mistrzem kuchni

Ryż gotujemy w saszetkach, zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, kładziemy w woreczkach na durszlak, czekamy, aż się odsączy. Pierś z kurczaka kroimy na małą kosteczkę, smażymy ok. 10 min. dodajemy dwa kogutki wołowe. Warzywa na patelnię podsmażamy na patelni ok. 20 min. aż zmiękną, solimy i pieprzymy do smaku. Następnie wszystkie składniki razem mieszamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym serem następnie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180/200 C. Pieczemy ok.15/20 min. Smacznego:)
Makaron nadziewany
Makaron nadziewany
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 7
Wegetariańskie zielone burgery z soczewicy
Wegetariańskie zielone...
30 min. 4 średni
Głosów: 86
Tort mięsny
Tort mięsny
30 min. 4 średni
Głosów: 119
Włoska pizza na cienkim cieście
Włoska pizza na...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 101
Naleśniki z nutellą, karmelizowanymi bananami oraz bitą śmietaną.
Naleśniki z nutellą,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 191
Koktajl z borówek i truskawek z domieszką jogurtu greckiego
Koktajl z borówek i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3