Przepis konkursowy

RYŻ Z KURCZAKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ryż mieszany z dzikim, 4 saszetki
Pierś z kurczaka, 0,5 kg
Ser żółty, 20/30 dkg
Warzywa na patelnię , 1 op.
olej, 20ml
sól, 10g
kogutki wołowe, 2 szt.
pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Łódź)
(Głosów: 15)


Zostań mistrzem kuchni

Ryż gotujemy w saszetkach, zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, kładziemy w woreczkach na durszlak, czekamy, aż się odsączy. Pierś z kurczaka kroimy na małą kosteczkę, smażymy ok. 10 min. dodajemy dwa kogutki wołowe. Warzywa na patelnię podsmażamy na patelni ok. 20 min. aż zmiękną, solimy i pieprzymy do smaku. Następnie wszystkie składniki razem mieszamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym serem następnie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180/200 C. Pieczemy ok.15/20 min. Smacznego:)
Faszerowana Cukinia
Faszerowana Cukinia
30 min. 4 łatwy
Głosów: 5
Zapiekanka Gyros
Zapiekanka Gyros
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 427
Dorsz w gniazdku marchewkowym z grzankami i dresingiem jogurtowo-cytrynowo-miętowym
Dorsz w gniazdku...
30 min. 2 średni
Głosów: 11
Nadziewane Kabaczki
Nadziewane Kabaczki
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 281
Puszysty sernik
Puszysty sernik
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 27
Pierś z kurczaka w szynce Szwarcwaldzkiej z mozarellą
Pierś z kurczaka w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 97