Przepis konkursowy

SAŁATKA Z TUŃCZYKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 5 szt
cebula, 1 szt
ser żółty, 200 g
tuńczyk w sosie własnym, 360 g
majonez, 310 ml
pieprz, 0,5 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Kinga (Kielce)
(Głosów: 36)


Zostań mistrzem kuchni

Układamy warstwami: Jajka gotujemy na twardo. Na dno naczynia zetrzeć na grubych oczkach tarki białka i popieprzyć. Połowę wyciśniętego tuńczyka kruszymy na białka, smarujemy połową majonezu. Potem sypiemy pokrojoną cebulę w drobną kostkę, następnie ścieramy na to ser żółty również starty na grubych oczkach tarki. Dajemy resztę tuńczyka pokruszonego którego smarujemy resztą majonezu. Na wierzch ścieramy na tarce na grubych oczkach żółtka jaj. Naczynie powinno być płaskie wtedy warstwy ładnie się układają.
Zapiekana faszerowana papryka
Zapiekana faszerowana...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 73
Roladki serowe
Roladki serowe
30 min. 6 łatwy
Głosów: 50
Kociołek Panoramixa
Kociołek Panoramixa
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 18
Sernik z galaretką brzoskwiniową i spodem brownies
Sernik z galaretką...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 12
Szpinakowy mech na żytniej tarcie
Szpinakowy mech na...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 181
Schabowy z piersi kurczaka z dodatkami
Schabowy z piersi...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 1114