Przepis konkursowy

SAŁATKA Z TUŃCZYKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 5 szt
cebula, 1 szt
ser żółty, 200 g
tuńczyk w sosie własnym, 360 g
majonez, 310 ml
pieprz, 0,5 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Kinga (Kielce)
(Głosów: 36)


Zostań mistrzem kuchni

Układamy warstwami: Jajka gotujemy na twardo. Na dno naczynia zetrzeć na grubych oczkach tarki białka i popieprzyć. Połowę wyciśniętego tuńczyka kruszymy na białka, smarujemy połową majonezu. Potem sypiemy pokrojoną cebulę w drobną kostkę, następnie ścieramy na to ser żółty również starty na grubych oczkach tarki. Dajemy resztę tuńczyka pokruszonego którego smarujemy resztą majonezu. Na wierzch ścieramy na tarce na grubych oczkach żółtka jaj. Naczynie powinno być płaskie wtedy warstwy ładnie się układają.
Ślimaczki z ciasta francuskiego
Ślimaczki z ciasta...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 905
Rolada z mięsa mielonego
Rolada z mięsa mielonego
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 0
Serowa miseczka z miksem sałatkowym
Serowa miseczka z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 68
Niebiańska rozkosz, czyli kurczak w sosie słodko-kwaśnym w otoczeniu rajskich zwierzaków
Niebiańska rozkosz,...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 66
grzanka z jajkiem i sałatami
grzanka z jajkiem i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 9
Panna Cotta
Panna Cotta
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 31