Przepis konkursowy

ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ciasto francuskie, 1 opakowanie
Salami, 8 plasterków
Ser żółty, 150 g
Koncentrat pomidorowy, 2 łyżki
Oregano, 1 łyżeczka
Sól, według uznania
Pieprz, według uznania
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Żary)
(Głosów: 905)


Zostań mistrzem kuchni

Rozłożyć ciasto francuskie, posmarować koncentratem pomidorowym, posypać solą, pieprzem i oregano. Następnie położyć na ciasto plastry sera i salami. Ciasto delikatnie zwinąć w rulonik. Pokroić ciasto na plastry (2-3 cm) i ułożyć na blaszce (najlepiej wyłożonej papierem do pieczenia). Piec około 15 min w temperaturze 200 stopni C. Przepis jest jak najbardziej elastyczny. Można dodać ulubione przyprawy, salami zamienić na szynkę, szpinak, brokuły, itp. Ślimaczki najlepiej smakują z sosem czosnkowym.
Roladki drobiowe ze szpinakiem
Roladki drobiowe ze...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 24
Zupa krem z dyni z mleczkiem kokosowym, szafranem, świeżo zmieloną gałką muszkatołową, imbirem, podane z grillowaną gruszką
Zupa krem z dyni z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4236
Sałatka z gruszką i kurczakiem
Sałatka z gruszką i...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 20
Tarta cukiniowa
Tarta cukiniowa
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4711
Drożdżowa gwiazda północy
Drożdżowa gwiazda północy
30-60 min. 4 średni
Głosów: 2
Filet z kurczaka marynowany w czerwonym pesto podsmażony i upieczony położony na włoskim prosciutto z dodatkiem duszonej cukini z sezamem oraz mieszanką sałat z mozzarellą i pomidorkami cherry i kwiatami groszku polaną sosem koperkowo-ziołowym
Filet z kurczaka...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 123