Przepis konkursowy

ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ciasto francuskie, 1 opakowanie
Salami, 8 plasterków
Ser żółty, 150 g
Koncentrat pomidorowy, 2 łyżki
Oregano, 1 łyżeczka
Sól, według uznania
Pieprz, według uznania
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Żary)
(Głosów: 905)


Zostań mistrzem kuchni

Rozłożyć ciasto francuskie, posmarować koncentratem pomidorowym, posypać solą, pieprzem i oregano. Następnie położyć na ciasto plastry sera i salami. Ciasto delikatnie zwinąć w rulonik. Pokroić ciasto na plastry (2-3 cm) i ułożyć na blaszce (najlepiej wyłożonej papierem do pieczenia). Piec około 15 min w temperaturze 200 stopni C. Przepis jest jak najbardziej elastyczny. Można dodać ulubione przyprawy, salami zamienić na szynkę, szpinak, brokuły, itp. Ślimaczki najlepiej smakują z sosem czosnkowym.
Placki ziemniaczane z polskimi jabłkami
Placki ziemniaczane z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Dahl ze smażoną tilapią i sałatką z rukoli
Dahl ze smażoną...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 199
Wietnamska zupa PHO
Wietnamska zupa PHO
30 min. 4 łatwy
Głosów: 5
Kasza jaglana a la panna cotta
Kasza jaglana a la...
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 1370
Rogaliki z marmoladą
Rogaliki z marmoladą
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 20
Tort czekoladowy z kremem wiśniowym
Tort czekoladowy z...
30 min. 8 średni
Głosów: 4