Przepis konkursowy

SAŁATKA ZE SZPINAKIEM I SZYNKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Szpinak, 100 g
Pomidorki koktajlowe, 5 szt.
Mozzarella w kulkach, 1 opk.
Prażona mieszanka pestek słonecznika, dyni i orzeszków pini, 10 g
Oliwa z oliwek, 10 ml
Szynka prosciutto,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Paweł (Warszawa)
(Głosów: 5)


Zostań mistrzem kuchni

Umyte liście szpinaku ułożyć na talerzu. Plastry szynki pokroić w poprzek i zwinąć w apetyczne rurki. Pomidorki przekroić na pół, poukładać kulki mozzarelli, a następnie całość posypać uprażonymi pestkami. Dzieło zwieńczyć skrapiając sałatkę oliwą z oliwek.
Racuchy z karmelizowanym jabłkiem
Racuchy z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 144
Pierniczki
Pierniczki
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 2
Biszkopt miodowy z masą grysikową
Biszkopt miodowy z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 134
Naleśniki ze szpinakiem na ostro
Naleśniki ze...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 11
Risotto z dynią Hokaido
Risotto z dynią Hokaido
30 min. 4 łatwy
Głosów: 6
Pizza leśna na rukoli pod lazurem
Pizza leśna na rukoli...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 1161