Przepis konkursowy

NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM NA OSTRO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mięso mielone, 1 opakowanie
Naleśniki wcześniej usmażone, 8 sztuk
Pomidor , 1 sztuka
Cebula, 2 sztuki
oliwa , 2 łyżki
Papryka żółta, 1 sztuka
Papryka czerwona, 1 sztuka
Jajka, 2 sztuki
Czosnek , 2 ząbki
sól / pieprz ,
Papryczka chili , do dekoracji
Pieprz cayene, 2 szczypty
Ser gouda, 15 dg
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Izabela (Poznań)
(Głosów: 11)


Zostań mistrzem kuchni

Naleśniki smażymy wcześniej , z tradycyjnego przepisu. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy mięso mielone podsmażamy dodając cebulkę pokrojoną w kosteczkę . Papryki myjemy obieramy z łodygi i nasionek , kroimy w kosteczkę dodajemy do mięsa i cebuli , chwilkę podsmażamy. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę również dodajemy do mięska i cebuli. Solimy pieprzymy oraz dodajemy pieprz cayenne do smaku. Odstawiamy z ognia , dodajemy jajko i mieszamy . Rozkładamy wcześniej przygotowane naleśniki , nakładamy szpinak z mięskiem na środek i zawijamy. Układamy zwinięte naleśniki w naczyniu żaroodpornym posypujemy serem i wstawiamy na 10 minut do piekarnika na 180 stopni :) Smacznego!
Paprykowo-pomidorowy tuńczyk z makaronem
Paprykowo-pomidorowy...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 66
Grillowany łosoś w marynacie ziołowej podawany z makaronem nitki
Grillowany łosoś w...
30 min. 4 średni
Głosów: 20
Ciasto jabłkowo-jogurtowo-śmietanowe
Ciasto...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 29
KURCZAK POD FRANCUSKĄ PIERZYNKĄ
KURCZAK POD FRANCUSKĄ...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 148
Nadziewane pampuchy
Nadziewane pampuchy
30-60 min. 4 średni
Głosów: 20
Pieczony Camembert z tymiankiem
Pieczony Camembert z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3749