Przepis konkursowy

NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM NA OSTRO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mięso mielone, 1 opakowanie
Naleśniki wcześniej usmażone, 8 sztuk
Pomidor , 1 sztuka
Cebula, 2 sztuki
oliwa , 2 łyżki
Papryka żółta, 1 sztuka
Papryka czerwona, 1 sztuka
Jajka, 2 sztuki
Czosnek , 2 ząbki
sól / pieprz ,
Papryczka chili , do dekoracji
Pieprz cayene, 2 szczypty
Ser gouda, 15 dg
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Izabela (Poznań)
(Głosów: 11)


Zostań mistrzem kuchni

Naleśniki smażymy wcześniej , z tradycyjnego przepisu. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy mięso mielone podsmażamy dodając cebulkę pokrojoną w kosteczkę . Papryki myjemy obieramy z łodygi i nasionek , kroimy w kosteczkę dodajemy do mięsa i cebuli , chwilkę podsmażamy. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę również dodajemy do mięska i cebuli. Solimy pieprzymy oraz dodajemy pieprz cayenne do smaku. Odstawiamy z ognia , dodajemy jajko i mieszamy . Rozkładamy wcześniej przygotowane naleśniki , nakładamy szpinak z mięskiem na środek i zawijamy. Układamy zwinięte naleśniki w naczyniu żaroodpornym posypujemy serem i wstawiamy na 10 minut do piekarnika na 180 stopni :) Smacznego!
Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowe
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Makaron  pappardelle z szynką, suszonymi pomidorami i rukolą
Makaron pappardelle z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4704
Zupa curry z czerwonej soczewicy i mleczka kokosowego
Zupa curry z czerwonej...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 3
Zapiekanka warzywna z kurczakiem w sosie jogurtowym
Zapiekanka warzywna z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 12
MOJA KAPUSTA KISZONA Z KASZĄ WIEJSKĄ
MOJA KAPUSTA KISZONA Z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 667
Paella de marisco
Paella de marisco
30-60 min. 4 średni
Głosów: 17