Przepis konkursowy

SCHABOWE ZAPIEKANE Z OLIWKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
oliwki, 100 g
pomidorki cherry, 250g
czosnek, 2 ząbki
schab, 300g
oliwa, 6 łyżek
rozmaryn - świeży, 1 łyżka
tymianek - świeży, 1 łyżka
sos sojowy, 1 łyżeczka
sól i pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Tomasz (Bydgoszcz)
(Głosów: 9)


Zostań mistrzem kuchni

Czosnek oraz zioła posiekać. Wymieszać z sosem sojowym i oliwą. Mięso umyć i pokroić w plastry. Posypać solą, pieprzem i natrzeć marynatą. Odstawić do lodówki na 30 minut. Umyte pomidorki ułożyć z oliwkami w naczyniu żaroodpornym. Zamarynowane kotlety obsmażyć na patelni z obu stron ok. 5 minut. Następnie ułożyć w naczyniu na pomidorkach. Polać marynatą. Piec około 30 minut w 180°C. Podawać z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.
Drożdżowe mieszane widelcem bez wyrastania
Drożdżowe mieszane...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 65
Śródziemnomorskie spaghetti
Śródziemnomorskie...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4773
Polędwiczka wieprzowa w pieprzu i kolendrze z konfiturą z czerwonej cebuli
Polędwiczka wieprzowa...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 41
Smażona wołowina podana z dżemem chilli i zieloną sałatką z papai serwowana na liściu bananowca
Smażona wołowina...
30 min. 2 trudny
Głosów: 7
Ananasowy wulkan
Ananasowy wulkan
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Tort bezowy z malinami, serkiem mascarpone pod chmurką z czekolady
Tort bezowy z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 1