Przepis konkursowy

ŚLIWKOWY KREM JAGLANY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
śliwki, 10 szt.
kasza jaglana (nieugotowana), 1/3 szkl.
kakao, 2 łyżki
cynamon, 1 łyżeczka
miód, 2 łyżki
zapach waniliowy, 2 krople
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Beata (Nowy Dwór Mazowiecki)
(Głosów: 68)


Zostań mistrzem kuchni

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Śliwki pozbawiamy pestek, wrzucamy do rondelka i dusimy pod przykryciem przez kilka minut. Ugotowane śliwki, kaszę oraz pozostałe składniki miksujemy na gładką masę (jeśli owoce są zbyt kwaśne - należy dodać większą ilość miodu). Tak przygotowany krem przekładamy do pucharków, dekorujemy ćwiartkami owoców i podajemy (na ciepło lub na zimno).
Faszerowana papryka
Faszerowana papryka
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 13
DE VOLAIE Z DORSZA
DE VOLAIE Z DORSZA
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Wykwintne tosty maślane z łososiem
Wykwintne tosty...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3841
Risotto z kurczakiem
Risotto z kurczakiem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Bezowiec inaczej
Bezowiec inaczej
30-60 min. 8 średni
Głosów: 203
Ciasto z budyniem czekoladowym i kokosem
Ciasto z budyniem...
30 min. 2 średni
Głosów: 1653