Przepis konkursowy

ŚMIETANOWY MAKARON Z KAWAŁKAMI MIĘSA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron wstęgi, 400 g
karczek wieprzowy, 350 g
pieczarki, 6 szt
ser topiony, 30 g
śmietana słodka 30%,
cebula, 1 szt
czosnek, 1 ząbek
oregano ,
cząber,
sól ,
pieprz,
oliwa z oliwek,
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Małomice)
(Głosów: 12)


Zostań mistrzem kuchni

Oliwę rozgrzać i zeszklić cebulę. Dodać czosnek i pieczarki pokrojone w paski i smażyć razem przez ok. 1 min. Następnie dodać karczek pokrojony w grubą kostkę, sól, pieprz i dusić pod przykryciem przez ok. 1 godzinę. Zredukować sos, dodać ser topiony i gotować chwilę, aż wszystko zgęstnieje. Potem dodać śmietankę i zioła. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Wyłożyć na talerz, polać sosem i gotowe Smacznego:)
Kurczak w cieście francuskim z pikantnym sosem czekoladowym
Kurczak w cieście...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 3926
Grillowany łosoś w marynacie ziołowej podawany z makaronem nitki
Grillowany łosoś w...
30 min. 4 średni
Głosów: 20
Babeczki słodko-słone
Babeczki słodko-słone
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 37
Toltilla z łososiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami
Toltilla z łososiem,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 9
Pleśniak z malinami
Pleśniak z malinami
30-60 min. 6 średni
Głosów: 9
Malinowe Muffinki
Malinowe Muffinki
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2