Przepis konkursowy

ŚMIETANOWY MAKARON Z KAWAŁKAMI MIĘSA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron wstęgi, 400 g
karczek wieprzowy, 350 g
pieczarki, 6 szt
ser topiony, 30 g
śmietana słodka 30%,
cebula, 1 szt
czosnek, 1 ząbek
oregano ,
cząber,
sól ,
pieprz,
oliwa z oliwek,
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Małomice)
(Głosów: 12)


Zostań mistrzem kuchni

Oliwę rozgrzać i zeszklić cebulę. Dodać czosnek i pieczarki pokrojone w paski i smażyć razem przez ok. 1 min. Następnie dodać karczek pokrojony w grubą kostkę, sól, pieprz i dusić pod przykryciem przez ok. 1 godzinę. Zredukować sos, dodać ser topiony i gotować chwilę, aż wszystko zgęstnieje. Potem dodać śmietankę i zioła. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Wyłożyć na talerz, polać sosem i gotowe Smacznego:)
Szarlotka z polskich jabłek
Szarlotka z polskich...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 343
Żeberka w sosie własnym
Żeberka w sosie własnym
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 4
Stek z angusa australijskiego z sosem z czerwonego pieprzu
Stek z angusa...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 8
Tarta z truskawkami
Tarta z truskawkami
30 min. 8 łatwy
Głosów: 2408
Roladka z piersi nadziana grzybami
Roladka z piersi...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 83
Pizza leśna na rukoli pod lazurem
Pizza leśna na rukoli...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 1161